Temišvarci pozvani u Braničevo

Veliko Gradište

Turizam

Temišvarci pozvani u Braničevo

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Prezentacija turističke ponude opštine Veliko Gradište održana u srcu Temišvara, na Uskršnjem bazaru i u restoranu „Lojd“.

Opština Veliko Gradište u saradnji sa Savezom Srba, Konzulatom Republike Srbije u Rumuniji i temišvarskim vlastima, organizovala je kulturno-turistički promotivni performans. 


Promovisana turistička ponuda velikog Gradišta u Temišvaru

Direktorka gradištanske Turističke organizacije Dajana Stojanović istakla je značaj koji turisti iz Rumunije, već tradicionalno, imaju za turizam tog kraja.

„Ovom prezentacijom pokušaćemo da se zahvalimo našim dragim gostima iz Temišvara, i ujedno pozovemo nove posetioce koji su zainteresovani za klasične odmore, sport i rekreaciju, potpuno uživanje u krstarenju turističkim brodovima ili, jednostavno, za veselu atmosferu na našim manifestacijama“, rekla je direktorka. 

Ona je predstavila turističku sezonu koja će ovog proleća tokom prvomajskih praznika, početi muzičkim festivalom „Uranak“.


ANIP Vlastimir Pavlović Carevac predstavio nacionalne igre​

„Posetiocima iz Rumunije je ponuda bogatog manifestacionog turizma veoma interesantna, oni već tradicionalno učestvuju na našim gastronomskim festivalima, jednom smo čak imali i pobednika u kuvanju pasulja iz Temišvara, ali i kulturološkim manifestacijama, a na Ramskim sutonima skoro svake godine učestvuju i pesnici iz udruženja Srba iz Rumunije,“  nevela je. 

Po završetku zvaničnog dela prezentacije, nastupio je Ansambl narodnih igara i pesama „Vlastimir Pavlović Carevac“, a posetioci su mogli da probaju najukusnije specijalitete iz kuhinja ugostitelja sa Srebrnog jezera.

Uz želju da turisti posete Veliko Gradište, predsednik opštine Dragan Milić, izrazio je uverenje da kada gost jednom dođe, uvek se vraća, što i jeste glavni cilj opštine koja svoju budućnost vidi u turizmu. 

Srebrno jezero, jedno od najlepših i najpoznatijih turističkih mesta Srbije, nalazi se na svega stotinak kilometara od Temišvara, a posetioci imaju priliku da skelom preko Dunava, baš kao što se to radilo nekada, uplove u Veliko Gradište kod Ramske tvrđave i nastave svoj put ka jezeru koje bogatom ponudom može da zadovolji potrebe i najzahtevnijih turista.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top