Teatar iskrenosti u Biblioteci

Kostolac

Kultura

Teatar iskrenosti u Biblioteci

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Poetsko veče mladog pesnika i esejiste Stefana Simića u kostolačkom odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac.

Puna sala zaljubljenika u pisanu reč kostolačke biblioteke uživala je u odabranim Stefanovim stihovima i prozi u pratnji gitare Milana Cekovića.

Neobičnim stilom pisanja i iskrenim načinom izražavanja na nastupima privukao je pažnju velikog broja zaljubljenika pisane reči u Srbiji i zemljama bivše Jugoslavije. Skoro pedeset hiljada sledbenika na Fejsbuku pokazuje da njegov rad i pojava sve više dobijaju na značaju.


Potpisivanje knjiga

“... Kada nam odlazi neko drag. Ne boli smrt, već boli sve ono što ide posle. Boli praznina koja nikada neće biti popunjena. Boli nemogućnost da još nešto uradimo za njega. Bole reči koje nismo rekli, a mogli smo. Bole suze. Bole uspomene. Bole ćutanja… Boli to što znamo da nikada više nećemo biti zajedno, što nećemo da ga vidimo i što neće da nam se javi. Boli to što će svuda da nam fali i što će uvek biti taj neko koji nedostaje…“

Stefan Simić je rođen 1989. godine u Paraćinu, ali već godinama živi u Beogradu. Popularnost je stekao objavljujući poeziju i prozu na internetu. 


Poetsko veče Teatar iskrenosti

U središtu njegovog pisanja je čovek, sa svim svojim vrlinama, manama, porocima, zabludama i predrasudama. To je jedan od razloga zašto se odlučio za studije Sociologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Svoju prvu knjigu "Pustite nas" objavio je 2012. godine, knjigu "Odjeci ljudskog", tri izdanja - 2013. 2014. i 2015. godine i knjigu "Generacijama koje rastu bez poezije" 2016. godine.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top