Tatjani Živković nagrada najbolji bibliotekar

Požarevac

Zabava

Tatjani Živković nagrada najbolji bibliotekar

Foto: E.B., arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Najbolji bibliotekar radi u Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ u Požarevcu.

Nagradu dodeljuje Bibliotekarsko društvo Srbije (BDS), a Tatjana Živković je podelila nagradu sa kleginicom Žaklinom Nikolić iz Centra za kulturu Kladovo. Tatjanu je predložila podružnica BDS za Braničevski okrug.

„Nagrada „Najbolji bibliotekar“ podrazumeva sveukupan rad u bibliotečkoj informacionoj delatnosti, doprinos i unapređenje delatnosti. Pored toga, veoma je važan i kontinuiran rad u struci, ne samo u bibliotečkoj informacionoj delatnosti, već i zaštite kulturnih dobara, kulturnog nasleđa, odnosno, stare retke knjige koja, po zakonu predstavlja pokretno kulturno dobro. Dakle nagrada nije za jednogodišnji rad, već obuhvata duži vremenski period“, rekla je Živković.

 

Tatjana Živković, najbolji bibliotekar Srbije za 2018. godinu

Nagrada joj je uručena u Čačku, 14. decembra, na Međunarodnoj konferenciji koja je ove godine nosila naziv „Trendovi i inovacije u bibliotekarstvu“.

Bibliotekarsko društvo Srbije je osnovano 14. decembra 1947. godine i nagrada „Najbolji bibliotekar“ do pre desetak godina nosila je naziv „Povelja 14. decembar“. Nagrada je stigla u vreme Tatjaninog ličnog jubileja - 30 godina rada u Biblioteci. Pored ove BDS dodeljuje i nagrade „Stojan Novaković“ i „Zapis“.

Nagrada najbolji bibliotekar

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top