Takmičenje u lepom kazivanju stihova

Žagubica

Događaji

Takmičenje u lepom kazivanju stihova

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Osnovna škola „Moše Pijade” u Žagubici bila domaćin najboljim recitatorima ove homoljske opštine.

Smotra recitatora je obuhvatila sve uzrasne kategorije učenika podeljene u tri grupe, a prema rečima organizatora, učestvovalo je 30 učesnika iz sve četiri škole na području opštine Žagubica.

 Žiri sastavljen od nastavnika srpskog jezika i književnosti škola iz Laznice, Krepoljina i Žagubice,nije imao lak zadatak da u oštroj konkurenciji odredi najbolje. Na krajnji rezultat uticali su brojni činioci: akcenat, način izvođenja, sugestivnost prilikom prezentacije i odabir pesme primeren uzrastu.

U okviru mlađe uzrasne grupe prva tri mesta pripala su: Milošu Ignjatoviću, Lidiji Đorđević i Lani Trajković. 

U srednjoj grupi prvo mesto podelili su Marko Pećić i Elena Pistolić, druga je bila Ivona Ilić, a treće mesto pripalo je Ani Pajić i Marini Dinić. 

Starija grupa takmičara iz srednje škole predstavljala je i najoštriju konkurenciju i među njima je treće mesto zauzela Aleksandra Milutinović, drugo Milica Buckić, a prvo Milica Milovanović.

Organizator ovog takmičenja bio je KPC „Jovan Šerbanović“, suorganizator OŠ „Moše Pijade”, uz svesrdnu pomoć lokalne samouprave koja je obezbedila nagrade za najbolje.  Žagubica će u nedelju 9. aprila biti domaćin najboljim recitatorima iz okruga.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top