Svetlani stigla prva pomoć. Idemo dalje... (FOTO)

Žabari

Društvo

Svetlani stigla prva pomoć. Idemo dalje... (FOTO)

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Nakon pisanja E-Braničeva, Crveni krst Žabari jutros je uručio pakete pomoći bolesnoj Svetlani Dević iz Aleksandrovca.

Priča o Svetlani Dević , mladoj ženi iz Aleksandrovca  kod Žabara, koja je zbog epilepsije umalo skončala u jednom šancu kraj puta, mnoge je rastužila. To nije prvi put, a nažalost ni poslednji, da joj je život u opasnosti. I sama je čak pokušavala da sebi „prekrati muke“.  

Da podsetimo, Svetlana ima 28 godina, boluje od čestih epi napada, a pritom živi potpuno sama, bez adekvatne terapije, zdravstvene knjižice, u polusrušenoj kući bez ikakvih primanja.

www.ebranicevo.com

Njena teška životna situacija poznata je Crvenom krstu u Žabarima još iz vremena kada je živela sa ocem i bakom.

„Pre 4-5 godina popravljen im je krov koji se urušio. Tada im je uručena jednokratna pomoć  predsednika opštine, paketi hrane i higijene, koje deli Crveni krst jednom gidišnje. Njoj je ipak potrebna svakodnevna pomoć i nega trećeg lica. Zdravstveno i psihički je veoma krhka, tako da se moraju uključiti institucije koje su za takve slučajeve nadležne“, smatra Živojin Savić, sekretar Crvenog krsta u Žabarima.

Ova humanitarna organizacija je nakon pisanja E-Braničeva jutros uručila Svetlani još nekoliko paketa pomoći – brašno, hranu, sredstva za higijenu, toplu garderobu i ćebad.

Dok se ne uključe nadležne institucije, koje ovim putem pozivamo da pomognu ovoj ženi smeštajem u neku od ustanova ili dodeljivanjem nege trećeg lica, Svetlani je i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi. Neophodna je sanacija delova kuće u kojoj živi, dovod vode,ogrev, hrana, lekovi...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top