Sve za Uskrs na pijaci

Požarevac

Zabava

Sve za Uskrs na pijaci

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Boja u kesicama i na „kašičicu“, sličice, korpice, „odelo“ za jaja i sva prateća uskršnja dekoracija u gradskom parku...

Pripreme za najznačajniji hrišćanski praznik su u toku. 

Kako bismo vam pomogli, raspitivali smo se ovih dana kakve su cene, šta se nudi i uspeli da na jednom mestu nađemo sve neophodno.

Jaja uoči Uskrsa nisu poskupela, kažu prodavci na pijaci „Krug“, ali je ponuda, kao i potražnja nešto manja nego proteklih godina. Raspon cena uglavnom se kreće od 12 do 15 dinara za komad. Jaja od domaćih koka gotovo da nije ni bilo.


Kokošija jaja

Ali je zato, osim kokošijih tu mnoštvo drugih, možda atraktivnijih, ali i svakako skupljih jaja. 


Ćureća jaja

Najviša je cena za guščija i jaja od morke koja koštaju 100 dinara, pačija su 30 dinara, ćureća i prepeličja po 50 dinara.


Jaja od morke


Guščija jaja


Pačija jaja​

Cene u marketima, ne razlikuju se mnogo od onih na tezgama, pa za pakovanje od 10 jaja sa rafa, treba izdvojiti oko 130 dinara.

U gradskom parku, tik uz pijacu možete pronaći uskršnje dekoracije: razne korpice za koje treba izdvojiti 120 do 350 dinara, drvena jaja od 50 dinara kao i dekoracije u vidu simbola praznika, zečeva, pilića... 


Uskršnji vašar

Samolepljive sličice mogu se naći po 30 dinara, folije za takozvana „obučena jaja“ koštaju 50 dinara, a ukrasna trava od 30 do 60 dinara.

Boje za farbanje jaja koštaju od 5 do 30 dinara, a mogu se kupiti i na „kašičicu”, po 20 dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top