Sve što smo najviše voleli u doba Juge

Požarevac

Kultura

Sve što smo najviše voleli u doba Juge

Foto: artdistrict.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

„Dizajn u doba Juge” novi pojekat Udruženja građana Art Distrikt iz Požarevca.

Udruženje planira da od novembra do januara naredne godine, sprovede projekat koji bi, pored istraživanja estetike i dizajna socijalističke Jugoslavije (od enterijera, tehnike, igračaka, mode, logotipa, turizma i urbanog prostora) imao za cilj da rezultate pretvori u izložbu.

Postavka bi pre svega bila organizovana u Požarevcu, a zatim bi nastavila putovanje po drugim krajevima nekadašnje SFRJ.

Udruženje poziva sve zainteresovane da učestvuju u kreiranju izložbenog koncepta i da svoje predmete iz perioda od 1950-1980. godine dokumentuju, fotografišu i pošalju na mejl udruženja. Svi odabrani predmeti biće izloženi sa odgovarajućim legendama o vlasniku i ličnoj istoriji predmeta.

„Želja nam je da na taj način još bliže povežemo publiku sa konceptom stvaranja izložbe i kustoskom praksom koja je najpre slika sačuvanih sećanja pojedinaca“ kažu u Art Distriktu.

O izložbi i njenim celinama pogledajte OVDE

Fotografije predmeta možete poslati na artdistrict.rs@gmail.com, poruku na  Fejsbuk stranici Art District ili okačite vašu fotografiju javno (public) uz haštag #dizajnUdobaJuge.

Continue Reading

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top