Sve službe spremne za zimu

Veliko Gradište

Događaji

Sve službe spremne za zimu

Foto: velikogradiste.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U Velikom Gradištu uveliko razmišljaju o zimskoj sezoni.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, održao je sastanak sa nadležnima u Opštinskoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama, povodom priprema za nastupajući period.


Sasatanak o pripremama za zimu

Od novembra do aprila, javne službe funkcionišu po „zimskom“ režimu, koordinišući rad međusobno, kako bi se tokom ovih meseci obezbedilo normalno funkcionisanje grada, a građanima bolji uslovi u hladnim danima. 

Takođe, i tokom najkritičnijeg zimskog perioda službe su spremne za normalno odvijanje svih aktivnosti.

U školama u Velikom Gradištu, Srednjevu i Majilovcu kao i područnim odeljenjima, spreman je ogrev i izvršene su tople probe, a u gradištanskoj srednjoj i osnovnoj školi grejaće se i sportske hale.

 Grejanje su na vreme obezbedili i Predškolska ustanova i Dom zdravlja, a za zimske temperature je spremna i Opštinska uprava.

Hladnoća i sneg neće iznenaditi ni Centar za socijalni rad koji je, zajedno sa Crvenim krstom, već pripremio listu najugroženijih domaćinstava i pojedinaca kojima treba obezbediti drva, hranu i lekove, a u kritičnim trenucima pomoć će pružiti i Vatrogasna služba. Sve aktivnosti prati i Štab za vanredne situacije opštine Veliko Gradište.

U Domu zdravlja u toku je nabavka još jednog sanitetskog vozila kako bi zadovoljili sve potrebe pacijenata dok služba za kućno lečenje radi bez problema. Trenutno se radi i na projektu rekonstrukcije Doma zdravlja koji će biti završen do kraja novembra.

Početkom narednog meseca biće isključena voda sa javnih česmi, a u turističko-rekreativnom centru slavine su već zavrnute. 

Što se vodosnabdevanja tiče, izvršene su poslednje pripreme i sistem je spreman za zimske dane, a nadležna služba obilaziće svakodnevno bunare o čemu će se voditi redovna evidencija. 

Takođe, na vodovodnu mrežu uskoro će se priključiti i naselja Kurjače i Majilovac. JKP „Dunav“ preuzelo je staranje o vodovodu u Kumanu i Carevcu, a u planu je i naselje Tribrode. Sledi još završna priprema vodotornjeva kao i čišćenje uličnih slivnika pred zimu.

Održavanje puteva i trotoara je od naročite važnosti u zimskoj sezoni pa su i ovde izvršene potrebne pripreme, nabavljena je so za posipanje i obezbeđena vozila za čišćenje snega. Svakako, građani i vlasnici radnji dužni su da očiste sneg ispred svojih objekata.

Počelo je asfaltiranje ulica u Doljašnici, sledi u Pečanici, Topolovniku i gradu dok su za kraj meseca planirani radovi na putu Zatonje-Biskuplje i kružnom toku na skretanju za Srebrno jezero što će uveliko olakšati zimske dane stanovništvu.

Ukoliko, u zimskoj sezoni, ipak bude nekih problema građani će ih moći da ih prijave preko predsednika saveta mesnih zajednica.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top