Švajcarska vajarka oduševljena Velikim Gradištem i Srebrnim jezerom

Veliko Gradište

Događaji

Švajcarska vajarka oduševljena Velikim Gradištem i Srebrnim jezerom

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Umetnica iz Švajcarske u obilasku opštine Veliko Gradište .

Velelepno zdanje opštine Veliko Gradište juče je, tokom obilaska grada, posetila istaknuta umetnica – vajarka Eva Erajsman iz Švajcarske. Ona je u Gradište došla u pratnji domaćina koji je na privremenom radu u toj zemlji.

Zainteresovana za umetničku galeriju koja je trajno postavljena u hodnicima ove zgrade, gospođa Erajsman je izrazila svoje iznenađenje i divljenje izloženim delima i uređenjem prostora.

Tokom ovog nenajavljenog obilaska, primio ju je predsednik opštine Dragan Milić. U srdačnom razgovoru gošća je pohvalila izgled i čistoću grada i Srebrnog jezera, uporedivši ih sa mestima u svojoj zemlji. Dunavom je nedavno putovala sve do Crnog mora pa je kroz našu zemlju prošla na proputovanju, ne zadržavajući se.

U jučerašnjem obilasku Doma zdravlja, pijace i prodavnica, kako je rekla, pored čistoće, primetila je i otvorenost i ljubaznost naših ljudi na čemu joj je predsednik Milić iskreno zahvalio. Takođe, interesovala se za funkciju i dužnosti predsednika opštine te istakla i da je vidljiva njegova umešnost upravljanja gradom.

Bio je ovo prijatan susret pun iznenađenja jer, gospođa Erajsman došla je u našu zemlju sa jednom drugačijom predstavom, koju je, na svoje i zadovoljstvo domaćina, zamenila novom, daleko lepšom.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top