Subvencije za zapošljavanje Roma

Požarevac

Društvo

Subvencije za zapošljavanje Roma

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Raspisan konkurs za izbor i dodelu subvencija preduzetnicima, mikro i malim preduzećima u okviru projekta ,,Podrška održivom zapošljavanju Roma na teritoriji Grada Požarevca“

Grad Požarevac u saradnji sa Udruženjem Roma Braničevskog okruga, a uz podršku nemačke razvojne saradnje - GIZ, sprovodi projekat ,,Podrška održivom zapošljavanju Roma na teritoriji Grada Požarevca“.

Osnovni cilj je da se stvori pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu kroz zapošljavanje Roma i Romkinja, povratnika na osnovu sporazuma o Readmisiji, osoba sa invaliditetom, osoba koja su inače izostavljena sa tržišta rada  i osoba iz socijalno ugroženih i ranjivih grupa.

Sredstva za dodelu subvencija  u ukupnom iznosu od 50.000 evra su bespovratna, a obezbeđena su u okviru projekta i donatora od strane Nemačke razvojne agencije GIZ.

Sredstva će se koristiti za finansiranje ili sufinansiranje nabavke opreme i mašina za 10  pravnih lica u pojedinačnim iznosima do 5.000 evra u dinarskom iznosu, po kursu projekta na dan isplate.

Sredstva se mogu koristiti za kupovinu nove ili polovne opreme kojom se unapređuje tekuće poslovanje i otvaraju nova radna mesta.

Pravo na korišćenje bespovratnih sredstava imaju aktivna pravna lica, preduzetničke radnje, mikro i mala preduzeća koja su osnovana do 1. januara 2016. i registrovana na teritoriji grada Požarevca.

www.pozarevac.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top