Subvencije za sadnice voća

Golubac

Poljoprivreda

Subvencije za sadnice voća

Foto: golubac.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Opština Golubac dodeljuje sredstva voćarima za nabavku sadnica.

Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za podizanje višegodišnjih zasada voća biće otvoren do 10. novembra.

Sredstva se iz opštinskog budžeta, registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima dodeljuju se u skladu sa Programom podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja za 2017, a opredeljen je iznos od 800 000 dinara. 

Ova vrsta podsticaja se odobrava za nabavku sadnica voća (sertifikovane ili  standardne) koje su nabavljene od pravnog lica, odnosno preduzetnika upisanih u Registar proizvođača sadnog materijala, u skladu sa zakonom kojim se uređuje sadni materijal voćaka, vinove loze i hmelja.

Opštim uslovima je, između ostalog, predviđeno da se za subvencije mogu prijaviti vlasnici aktivnih gazdinstava sa teritorije opštine Golubac, koji nisu konkurisali za sufinansiranje u drugim fondovima i imaju izmirene dospele obaveze za dažbine prema opštini. Detaljnije o  kriterijumima i uslovima za prijavljivanje: 

www.golubac.org.rs

Inače, iznos podsticajnih sredstava za nabavku sadnica voća je 100 % od iznosa investicije bez obračunatog PDV-a, a najviše do 100.000 za korisnike koji podižu zasade voća površine od 20 do 39 ari, odnosno do 200.000 dinara za proizvođače koji će zasade imati na površini većoj od 40 ari.

Poljoprivredna gazdinstva koja ostvare pravo na podsticaj, imaju obavezu da najkasnije za pet godina, (za orah najkasnije posle sedam godina) vrate odobrena sredstava budžetu opštine Golubac.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top