Stigli kompjuteri, uskoro i novo vozilo

Požarevac

Događaji

Stigli kompjuteri, uskoro i novo vozilo

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Udruženje Roma Braničevskog okruga uručilo je novu donaciju požarevačkoj Bolnici.

Opšta bolnica Požarevac i Udruženje Roma Braničevskog okruga sarađuju duži niz godina. Aktivno se trude da poboljšaju uslove života lokalnog stanovništva, u nadi da će i ova donacija doprineti poboljšanju usluge koju pruža bolnica za lokalno stanovništvo i za pripadnike romske nacionalnosti

Donacija sadrži i materijal za uniforme lekara i medicinskog osoblja, dva nova računara i štampač, a obezbeđena je u cilju pružanja bolje i pravovremene usluge kao i poboljšanja komunikacije u bolnici Požarevac.

Donacija je finansirana od sakupljenih članarina Udruženja Roma Braničevskog okruga, a namera je bila da se u ime Roma i Romkinja zahvale Bolnici na pruženoj nezi u procesu lečenja i oporavka članova udruženja.

„URBO kroz regionalnu kancelariju Saveta Roma za međunarodnu saradnju aktivno doprinosi smanjenju siromaštva među najugroženijim društvenim grupama, unapređenju socijalne inkluzije, povećanju dostupnosti formalnog i neformalnog obrazovanja, pružanju besplatne pravne i psihosocijalne pomoći i drugim vidovima podrške za marginalizovane socijalne grupe svih nacionalnosti, zatim, podrške pri zapošljavanju, stručnom osposobljavanju…“ kazala je Ivana Gavran, savetnik za medije Udruženja Roma Braničevskog okruga.

Već drugi put URBO donira kompjutersku opremu za Bolnicu, a po rečima Miroslava Veljkovića predsednika Saveta Roma za međunarodnu saradnju u toku su pregovori sa dijasporom o nabavci jednog vozila, ali i opreme za novu Bolnicu.


Kompjuterska oprema za Bolnicu

Dr Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice Požarevac, naglasio je da se u toj zdravstvenoj ustanovi trude da pruže pomoć ravnopravno svim stanovnicima Braničevskog okruga, a da će donacija omogućiti lakši rad lekarima i medicinskom osoblju, a time smanjiti i velike gužve.

„Kompjuteri i štampač iz prošle donacije već su u upotrebi, tako da će i ovi brzo naći svoje mesto. Zeleno platno je već iskorišćeno za operacionu salu, a od ovih pet truba belog platna iskoristićemo za posteljinu na ortopedskom odeljenju“, rekao je dr Nikolić.


Konferenciija za medije povodom primopredaje donacije

Direktor bolnice je pozvao sve koji su u mogućnosti da pomognu Bolnici, jer sigurno je da svako imao nekog svog na lečenju u ovoj ustanovi.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top