Stalna konferencija gradova i opština pruža podršku opštini Golubac

Golubac

Društvo

Stalna konferencija gradova i opština pruža podršku opštini Golubac

Foto: Facebook

How Good Of A Friend Are You Really?

Potpisan Memorandum o saradnji između Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije i opštine Golubac.

Potpise na Memorandum stavili su generalni sekretar SKGO, Đorđe Staničić i predsednik opštine Golubac, dr Nebojša Mijović.

Memorandum je potpisan u cilju realizacije aktivnosti u okviru paketa podrške koji obezbeđuje program „Podrška lokalnim samoupravama na putu pridruživanja EU: unapređenje kvaliteta usluga, dijaloga zainteresovanih strana i efikasnosti lokalne administracije". Projekat finansira Vlada Švedske, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona. 

Cilj saradnje je unapređenje kapaciteta Opštinske administracije i javnih komunalnih preduzeća za pružanje usluga u oblasti zaštite životne sredine i podignut nivo usluga koju opština Golubac u ovoj oblasti pruža građanima i privredi.  Saradnja na koju se odnosi ovaj memorandum podrazumeva pružanje tehničke podrške opštini u implementaciji aktivnosti u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou.

Trajanje tehničke podrške je 24 meseca i biće implementirana u periodu od septembra 2018. do septembra 2020. godine.

Potpisivanju Memoranduma je prisustvovala i njegova ekselencija, zamenik ambasadora Kraljevine Švedske, Joakim Vern.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top