Spremni za zimu

Žagubica

Događaji

Spremni za zimu

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Štab za vanredne situacije opštine Žagubica o mogućnostima i spremnosti službi za predstojeću zimski sezonu.

Članovi Štaba za vanredne situacije opštine Žagubica sagledali su spremnost zimske službe za održavanje putne infrastrukture, pripremljenost i raspoloživost kapaciteta , kao i mogućnost angažovanja teške mehanizacije, i definisali čišćenje prioritetnih saobraćajnica i kritičnih deonica. 

Održavanje lokalnih puteva i ulica povereno je Javno – komunalnom preduzeću  „Belosavac“ i Preduzeću za planiranje i upravljanje projektima opštine Žagubica koje će obavljati nadzor, dok će regionalne putne pravce održavati predužeće “Štrabag”.

Uspostavljeni su kontakti sa organizacijom Crvenog krsta, Domom zdravlja, Vatrogasnom jedinicom, Policijskom stanicom i ostalim  preduzećima i ustanovama za delovanje u vanrednim uslovima na području opštine Žagubica.
 
 Razmatrana je i procena ugroženosti stanovništva sa aspekta zdravstvene zaštite,snabdevenosti osnovnim životnim namirnicama i lekovima, procena broja ugroženih staračkih domaćinstava, naročito po seoskim mesnim zajednicama, kao i mogućnost privremenog smeštaja pojedinih staračkih domaćinstava.

Razmatrane su i mogućnosti za obezbeđivanje i raspodelu stočne hrane ukoliko bude većih snežnih padavina, kao i uslovi obezbeđivanja hrane, lekova, ogreva, energenata za grejanje i pogonskog goriva za vitalne, javne i infrastrukturne sisteme.

U predstojećoj zimskoj sezoni u Žagubici ipak ne očekuju veće probleme i ukoliko bude bilo potrebno biće angažovani svi raspoloživi resursi kako stanovništvo ne bi bilo ugroženo.

Continue Reading
Povezane teme...

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top