Sportske igre radosti i prijateljstva

Požarevac

Sport

Sportske igre radosti i prijateljstva

Foto: KSC „Požarevac“

How Good Of A Friend Are You Really?

U Požarevcu otvoren karavan radosti i prijateljstva „Sportskih igara mladih Srbije“.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Ove godine SIM u Srbiji slave svoj peti rođendan, u Hravatskoj 22, u Bosni i Hercegovini osmi.

Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih Srbije ove godine se održava u 20 gradova na teritoriji republike Srbije. Na više od 120 sportskih terena biće organizovana takmičenja u malom fudbalu, Koka-Kola Kup Srbije 2018 i u 20 gradova biće održane Male olimpijske igre Srbije koje će biti realizovane u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije kao tehničkim partnerom.

„I prošle godine Karavan radosti je krenuo iz Požarevca i to su bile najuspešnije igre za 22 godine. Sigurna sam da ćemo uz pozitivnu energiju biti još bolji i još jači i da će nas biti još više“, rekla je Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije.

Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca podvukao da nije važno da li ste pobedili ili izgubili, važno je učestvovati i dobro se zabaviti i izrazio očekivanje da će se duh viteštva preneti u učionice u kojima će provesti lepo detinjstvo.


Baklju i plamen prijateljstva upalio je član OK Mladi radnik Jovan Stepanović

Pobednici iz Požarevca plasiraće se na državno prvenstvo koje će se održati u Beogradu. Ekipe i pojedinci koji ostvare pobede na državnom prvenstvu plasiraće se na regionalno koje će se održati u Splitu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top