Sportske igre mladih u Petrovcu na Mlavi

Petrovac

Sport

Sportske igre mladih u Petrovcu na Mlavi

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Sportske igre mladih najveći su projekat za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. 

Već 22. godinu pod sloganom „Živimo život bez droge, jer droga uzima život“, osnovcima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije omogućeno je potpuno besplatno učestvovanje u takmičenjima u deset sportskih disciplina (mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah). Najuspešniji pojedinci i ekipe putuju na besplatno mini letovanje kao učesnici velikog međunarodnog finala igara u Splitu.

Ideja igara rasla je iz godine u godinu pa su postale prepoznatljiv brend koji se danas razvija u zemljama regiona, ali i Evrope.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo među više od 1.200.000 učesnika tokom godina, kroz druženje i sport, promovisali način života čiji su osnovni postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fer plej, kao najdelotvornija alternativa svim negativnim uticajima današnjice.

Igre su time postale najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Cilj Sportskih igara mladih Srbije je okupljanje što većeg broja dece i mladih kako bi oni na kojima svet ostaje, druženjem kroz sport i zabavu, zajedno sa mladima iz regiona razvijali svoje društvene vrednosti čime bi izbegli breme današnjice koja u velikoj meri ima negativni trend droge, nasilja i svih vrsta intolerancije.

Vrednost projekta igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope.

Sportske igre mladih se u Petrovcu na Mlavi održavaju u utorak, 8.maja sa početkom u 10 časova na centralnom gradskom trgu.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top