Spasović: Da Požarevac bude snažan privredni centar

Požarevac

Privreda

Spasović: Da Požarevac bude snažan privredni centar

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Otvorenim pismom u kojem poziva na podršku i saradnju, gradonačelnik Bane Spasović se obratio privrednicima i svim građanima Požarevca.

Pismo Baneta Spasovića ovom prilikom prenosimo u celini:

Pozivam vas da zajedno, u okviru akcije „Privreda bez granica“ radimo na poboljšanju privrednih aktivnosti u našem gradu. U okviru akcije nameravam da u narednom periodu, zajadeno sa članovima svog kabineta i u saradnji sa svima vama pokrenemo niz novih aktivnosti i dopunimo postojeće, sa ciljem da naš grad postane najbolje moguće poslovno okruženje, sa optimalnim uslovima za razvoj poljoprivrede.

Pre svega želim da kroz dijalog i zajednički rad sa privrednicima grada Požarevca dođemo do zajedničke vizije ekonomskog razvoja našeg grada, da čujem vaše sugestije na već postojeće odluke koje su vezane za privredu i o načinima i merama njihovog poboljšanja i korigovanja, kao i o problemima koje imate u poslovanju i načinima njihovog prevazilaženja.

U 2017.godini grad Požarevac je načinio ključni korak za stvaranje uslova za podsticaj privredi, donošenjem Programa lokalnog ekonomskog razvoja kojim su naši preduzetnici po prvi put dobili mogućnost da konkurišu za podsticaje i uz pomoć Grada unaprede i prošire poslovanje, a dodeljeni su i prvi podsticaji. Program je prilagođen malim i srednjim preduzećima, a najviše je takvih, koji nemaju mogućnost da dobiju pomoć države i Ministarstva privrede.

U 2018. godini grad je izdvojio 20 miliona dinara za podsticaje, a u narednom periodu usvojiće se i novi Program lokalnom ekonomskog razvoja, preko koga će znatno veći broj preduzetnika imati prilike da dobije bespovratna sredstva za pokretanje ili proširenje proizvodnje, zapošljavanje novih radnika, kao i podršku za dobijanje odgovarajućih sertifikata, uvođenje novih tehnologija koje vam omogućavaju uspešnije procese, inovacije, sredstva za različite oblike udruživanja, razvoj zadrugarstva i za uvođenje standarda koji su vam potrebni.

Pored sprovođenja Programa lokalnog ekonomskog razvoja, Grad Požarevac je doneo odluku o pogodnostima i olakšicama čijom realizacijom dajemo mogućnost umanjenja ili oslobođenja obaveza plaćanja obaveza, doprinosa, taksi i naknada koje su u nadležnosti Grada.

Naša namera je da uvek idemo korak dalje, da uklanjamo barijere, rešavamo probleme i obezbedimo najbolje moguće uslove da naši sugrađani žive i rade.

Želimo da naš grad postane povoljno poslovno okruženje sa optimalnim uslovima za razvoj privrede i stvorimo uslove za osnivanje novih preduzeća, proširenje kapaciteta za postojeća, otvranje novih radnih mesta, kao i stvaranje novih proizvoda na teritoriji Grada Požarevca, kreiranje finansijskog i administrativnog okvira za dodelu podsticaja i zajednički pozicioniramo Požarevac kao snažan privredni centar u regionu, poželjan za investiranje, poslovanje i život.

Upravo ste vi ti koji u Požarevcu zapošljavate najveći broj ljudi, iz čijih se taksi i poreza puni gradski budžet, od koga korsti imaju svi građani Požarevca, a zadatk mog kabineta i Gradske uprave, kao vašeg partnera je da uvek idemo korak dalje je da uvek idemo korak dalje i izlazimo u susret vašim potrebama – navodi se u otvorenom pismu gradonačelnika Požarevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top