Službi za zaštitu žena nedostaje CTG, kolposkopi, mikroskop...

Požarevac

Zdravlje

Službi za zaštitu žena nedostaje CTG, kolposkopi, mikroskop...

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Službi za zdravstvenu zaštitu žena DZ „Požarevac“, između ostalog, potreban je CTG aparat za bliznačke trudnoće, jer je postojeći star 15 godina...

S obzirom na inicijativu za povećanje nataliteta i sve veći broj bliznačkih trudnoća ostvarenih veštačkom oplodnjom, kupovinom ovog aparata pacijentkinjama kojima se pruža ovaj vid zdravstvenih pregleda bi se omogućilo adekvatno kontrolisanje trudnoće.

U planu je i nabavka dva suva sterilizatora od po 120 litara, zbog specifične veličine ginekoloških instrumenata-spekuluma i metalnih kaseta u kojima se oni sterilišu.

Domu zdravlja potrebna su i dva kolposkop sistema za unapređenje rada na kolposkopiji i digitalno arhiviranje podataka čime bi se povećao broj rano otkrivenih malignih promena na grliću materice i pacijentkinje pravovremeno uputile na sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite.

Za ovu Službu u planu je i nabavka mikroskopa Carl Zeiss koji se koristi u citolaboratoriji za čitanje briseva.

Takođe, postojeći kolposkop u kostolačkom ogranku je dotrajao i nije u funkciji, pa je među prioritetima i kupovina novog kako bi se obezbedila oprema za rano otkrivanje malignih promena na grliću materice.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top