Slavljenik sugrađanima darivao čitaonicu

Malo Crniće

Događaji

Slavljenik sugrađanima darivao čitaonicu

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Time je prostor biblioteke „Srboljub Mitić“ u Malom Crniću proširen za 80 metara kvadratnih. U njoj će se odvijati promocije i razni drugi sadržaji.

Uređivanje čitaonice je deo proslave 52. rođendana, odnosno 139 godina trajanja ljubavi prema knjizi i pisanoj reči u Malom Crniću.

Biblioteka je nastala davne 1879. godine, tada pod imenom „Družbena čitaonica“. Trajala je u kontinuitetu, menjala naziv, a od 1993. godine nosi naziv pisca iz ovog kraja, Srboljuba Mitića.

„Knjige jesu moćne jer su u njima sadržane sve mudrosti sveta, celokupna istorija čovečanstva, svaka fantazija, ideja, vizija, maštarija, borba i nevolja, ali i ljubav, sreća, san nedosanjan i ukradeni uzdah. Knjige su riznice znanja, ideja i iskustava“, rekao je Mališa Antonijević, predsednik opštine Malo Crniće.

Uz veliku pomoć i podršku lokalne samouprave biblioteka unapređuje svoje kapacitete, broj naslova i izdavačku delatnost. Ne tako davno, otvoren je i kabinet za informatičko opismenjavanje, a izdvojena su značajna sredstva i za unapređenje rada ove ustanove. Kratkim filmom, prisutni su upoznati sa aktivnostima biblioteke u prethodnih godinu dana, kao i izgradnjom čitaonice.

Ovo je važan dan za sve nas. Dobili smo prostor i mesto kakvo ova opština i meštani zaslužuju. Rođendan je Biblioteke, a mi smo ovoj prostoriji dali ime „Osam nijansi plave“. Sjaj i belinu novoga obukli smo u osam nijansi plave boje. Otkud osmica u nazivu? To je simbol beskonačnosti, progresa, boljitka i napretka. Nijansi je puno, kao što je puno i ljudskih emocija, ipak mi smo se odlučili za osam, i njime obojili ovaj prostor“, rekla je Danijela Božičković Radulović, direktorka biblioteke.

Tradicionalno, i ove godine je raspisan likovni i literarni konkurs „Div Stigu“ za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Malo Crniće.

Dobitnici nagrada OVDE

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top