Skup mladih karatista u Požarevcu

Požarevac

Sport

Skup mladih karatista u Požarevcu

Foto: plakat, E B.

How Good Of A Friend Are You Really?

„Balkan open“, međunarodno karate takmičenje, u nedelju u KSC „Požarevac“.

Takmičenje organizuju karate unija Srbije pod pokroviteljstvom Svetske karate konfederacije, u saradnji sa gradom Požarevcem, Kulturno- sportskim centrom „Požarevac“, Centrom za kulturu, Sportskim savezom grada Požarevca i Sportsko rekreativnom asocijacijom Požarevac.

„Program otvaraju mališani koji treniraju discipline za telesni razvoj, a prvi put će se predstaviti deca sa smetnjama u razvoju. Cilj je da Srpska karate unija u svoj redovni kalendar takmičenja uvrsti i decu sa smatenjama u razvoju. Ti događaji neće biti takmičarskog već revijalnog karaktera.Svi će biti pobednici jer se bore za status u društvu“, rekao je Bane Dmitrović, sportski direktor Srpske karate unije.

 

Dmitrović najavljuje vanserijski događaj na kome se očekuje učešće više od 500 takmičara iz 30 klubova iz Srbije, Rumunije i Makedonije. Zgusnut kalendar međunarodnih takmičenja onemogućio je ostale zainteresovane da se takmiče. Očekuje se i stotinak mladih Požarevljanja na takmičenju.

Požarevac će u novembru naredne godine biti i domaćin Svetskog prvenstva. To je impozantan događaj sa više od hiljadu takmičara. Problem koji bi trebalo rešiti do početka prvenstva je gde smestiti toliko takmičara pet dan, koliko traje takmičenje. Svetska karate konfederacija  je organizacija rekreativnog karaktera i kao takva je članica Svetske organizacije za rekreativni sport „Sport za sve“.

„Nije nam cilj da stvaramo šampione već naciju sposobnih karakternih, čvrstih telesno osposobljenih mladih ljudi da se bore za svoje ciljeve“, rekao je Dmitrović..

Otvaranje prvenstva je zakazano za 10:30 časova u KSC „Požarevac“.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top