Sednica požarevačke Skupštine zakazana u poslednji čas

Požarevac

Događaji

Sednica požarevačke Skupštine zakazana u poslednji čas

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Na dnevnom redu, između ostalog i dugo najavljivani rebalans bužeta.

Poslednja sednica gradskog parlamenta održana je 23. februara. Podsećamo, ovo je i zakonom predviđen maksimalan rok za sazivanje sednice, jer u suprotnom, za lokalne samouprave čiji odbornici nisu zasedali duže od tri meseca, sledi uvođenje prinudne uprave.

U utorak, 22. maja na dnevnom redu je predlog programa lokalnog ekonomskog razvoja grada Požarevca za period 2018 - 2020. godine, kao i odluka  o uslovima i načinu realizacije tog progrma sa amadmanima Gradskog veća.

Požarevački odbornici razmatraće predloge zaključka kojim se usvaja Lokalni akcioni plan zapošljavanja za 2018, dopune programa mera za unapređenje uslova života na teritoriji grada Požarevca u tekućoj godini, izmene i dopune programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine i rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o cenama usluga u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod i kanalizacija“ Požarevac.

Najvažnija tačka svakako je rebalans, kao i finansijski planovi direktnih korisnika budžetskih sredstava i javnih preduzeća i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad - „Toplifikacija" Požarevac, „Ljubičevo“, „Vodovod i kanalizacija“ i „Parking servis“ Požarevac.

Na dnevnom redu je i odluka o finansijskoj podršci porodici sa decom, utvrđivanju urbanističke zone obaveznog investicionog održavanja i unapređenja svojstva zgrade i zone obaveznog održavanja spoljnog izgleda zgrade, određivanje maksimalne spratnosti objekata na teritoriji Požarevca u postupku ozakonjenja objekata...

Odbornici će razmatrati odluke o izmeni Odluke o osnivanju ustanove Centar za socijalni rad Požarevac, Predlog odluke o izmeni Odluke o uslovima i visini naknade za korišćenje ulica, opštinskih i nekategorisanih puteva na teritoriji grada Požarevca i održavanju zgrada i spoljnog izgleda, uslovima, načinu i kriterijumima sufinansiranja obnove fasada stambenih i stambeno-poslovnih zgrada na teritoriji grada Požarevca.

Govoriće se i o predlozima rešenja o davanju saglasnosti na izveštaje o radu i poslovanju sa finansijskim pokazateljima ustanova i fondacije čiji je osnivač grad Požarevac za 2017. godinu.

Kraj zasedanja je rezervisan za predloge iz oblasti izbora, postavljenja, imenovanja, razrešenja i prestanka mandata.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top