Sećanje na znamenitog Požarevljanina Slobodana Stojanovića

Požarevac

Kultura

Sećanje na znamenitog Požarevljanina Slobodana Stojanovića

Foto: EB , Plakati

How Good Of A Friend Are You Really?

Dani Slobodana Stojanovića deveti put u gradu pod Čačalicom.

Manifesacija se održava 12. i 13 oktobra, a organizujuju je Narodna biblioteka „Ilija M Petrović, Fondacija „Slobodan Stojanović“ i grad Požarevac.

Prvog dana u 13 sati biće položeno cveće na spomenik Slobodana Stojanovića u Sunčanom parku. U biblioteci od 19 sati predviđeno je proglašenje pobednika na konkursu „Slobodan Stojanović“.

www.ebranicevo.com

Nakon toga biće predstavljena prošlogodišnja najbolja drama „Na točkovima“ i novo izdanje romana Slobodana Stojanovića „Lav u Beogradu“.

Narednog dana u biblioteci će biti priređen kulturno-umetnički program „Nešto lepo“, u okviru kojeg će biti prikazana digitalizovana verzija filma „Siroče“ rađenog po scenariju slobodana Stojanovića.

 Ova godina, po rečima Dragana Stojanovića, Slobodanovog brata, biće svojevrstan uvod za jubilarnu desetu manifestaciju kada će sve biti na mnogo višem nivou, publika će se upoznati sa raznovrsnim opusima Slobodana Stojanovića.

Uz podršku grada i biblioteke „Dani Slobodana Stojanovića“ prerašće u višednevnu manifestaaciju u više termina tokom godine, iz nekoliko tematskih delova“, rekao je Dragan Stojanović.

Ovogodišnja manifestacija ima privilegiju da će roman „Lav u Beogradu“, posvećen senima Duška Radovića, biti predstavljen  prvo u Požarevcu kao uvertira za budući film ili seriju na čijem scenariju je radio Zdravko Šotra.

Vrednost manifestacije ogleda se i u broju pristiglih radova na konkurs, ove godine više od 50,  što znači da pisci vrednuju ovu nagradu i sve više njih konkuriše“, rekao je Dejan Krstić, član Gradskog veća grada Požarevca.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top