Sastanak u Smederevu - prilika za gradove i opštine Podunavlja i Braničeva

Braničevo

Događaji

Sastanak u Smederevu - prilika za gradove i opštine Podunavlja i Braničeva

Foto: ilustracija

How Good Of A Friend Are You Really?

Informativna sesija o razvoju lokalne infrastrukture danas u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Smederevu.

Sesija se održava za Smederevo, Požarevac, Golubac, Kučevo, Malo Crniće, Petrovac na Mlavi,Veliko Gradište, Žabare, Žagubicu, Smederevsku Palanku i Veliku Planu.

Cilj informativne sesije je da se predstavnici lokalnih samouprava Podunavskog i Braničevskog okruga upoznaju sa načinom prijavljivanja i kriterijumima za izbor projekata.

Informativna sesija tiče  se četiri javna poziva za unapređenje infrastrukture u 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne, južne i istočne Srbije, za koje je Evropska unija  izdvojila ukupno deset miliona evra.

Kroz poziv za unapređenje javne infrastrukture, koji je otvoren do 29. juna 2018. godine, Evropska unija će sa preko 5,2 miliona evra podržati izgradnju i rekonstrukciju javnih objekata, obrazovnih, zdravstvenih i ustanova socijalne zaštite, kako bi se unapredio kvalitet života stanovništva.

Poziv za unapređenje poslovne infrastrukture, vredan 3,7 miliona evra, biće otvoren u periodu od 24 meseca, a prvi presek za podnošenje predloga projekata je 11. jun 2018. godine. Lokalne samouprave na ovaj poziv mogu da konkurišu projektima koji se odnose na opremanje industrijskih zona, tehnoloških parkova, ili turističkih destinacija sa ciljem da se privuku nove investicije, što će dugoročno doprineti ekonomskom rastu i otvaranju radnih mesta.

Za poziv za finansiranje izrade tehničke dokumentacije za projekte poslovne infrastrukture, u visini od 300.000 evra, kojima se stvaraju uslovi za infrastrukturno opremanje lokacija, prvi presek za podnošenje predloga projekata je 11. jun 2018. godine, a sam poziv će biti otvoren godinu dana.

Putem javnog poziva za izradu planske dokumentacije, u vrednosti 750.000 evra, koji je otvoren do 11. juna 2018. godine, biće podržani projekti izrade planova detaljne regulacije koji obuhvataju područja koja imaju potencijal da generišu ekonomsku aktivnost. 

Pravo učešća na pozivima ima 99 gradova i opština uključenih u realizaciju programa EU PRO koji će imati priliku da osmisle i realizuju projekte koji se odnose na unapređenje javne i poslovne infrastrukture, kao i izradu planske i tehničke dokumentacije.

Pored Smedereva informativne sesije biće održane u Zaječaru, Leskovcu i Nišu. Informativna sesija u Smederevu počinje u utorak 11 sati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top