Saradnja rumunske i jedne opštine Braničevskog okruga

Žagubica

Događaji

Saradnja rumunske i jedne opštine Braničevskog okruga

Foto: zagubica.org.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Počela realizacija projekta „Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama“.

Projekat relizuju opštine Žagubica i Rekaš, županija Timiš, kao deo programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija.  Cilj je unapređenje uslova i poboljšanje kapaciteta prekograničnih partnera u oblasti zaštite životne sredine i smanjenja rizika od požara.

Predstavnici opštine Žagubica na konferenciji za medije u Rekašu istakli su značaj ovog projekta za nerazvijenu žagubičku opštinu.  

„Realizacijom projekta opštine Rekaš i Žagubica smanjiće potencijalne rizike u oblasti zaštite životne sredine, a lokalne samouprave definisati efikasnije načine delovanja u oblasti protivpožarne i zaštite životne sredine, čime se stvaraju uslovi za efikasniju zaštitu građana i njihove imovine“, naglasio je Predrag Ivković, zamenik predsednika opštine Žagubica.

Pavel Teodor, predsednik opštine Rekaš je izrazio nadu da će projekat uspešno biti realizovan i da će ta opština, po završetku aktivnosti, dobiti dva multifunkcionalna vozila i prateću vatrogasnu opremu.  

Realizacija je predviđena do novembra 2018.godine.

 Projekat „Vatrogasci i upravljanje vanrednim situacijama Rekaš-Žagubica“ najvećim delom finansira Evropska unija kroz program Prekogranične saradnje Rumunija -  Srbija.  

Ukupna vrednost projekta je 1,4 miliona evra, od čega je učešće partnera 200 000 evra.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top