Šangajke pobedile Kraljevčanke (FOTO)

Požarevac

Događaji

Šangajke pobedile Kraljevčanke (FOTO)

Foto: E.B. KSC Požarevac

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevac je bio domaćin međunarodne prijateljske košarkaške utakmice BC „Shanghai Baoshan Dahua“ i ŽKK „Kraljevo“.

Šangajke su slavile rezultatom 81:59, a sa klupe ih je predvodila Marina Maljković, inače i selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Utakmica BC „Shanghai Baoshan Dahua“ i ŽKK „Kraljevo“

Predsednik Skupštine grada Požarevca, Bojan Ilić,organizovao je prijem za košarkašice i stručne štabove oba kluba uoči njihovog susreta u KSC „Požarevac“.

„Kao rodonačelnicima istočnjačke  kulture  i  filozofije, često se divimo vašim dostignućima ali se, takođe, radujemo i susretima inspirisanim oblastima života. Danas je to sport“, kazao je Ilić.

Bojan Ilić predsednik Skupštine grada Požarevca

Ilić je podsetio i na odličnu privrednu saradnju  Kine  i Srbije i poseban akcenat stavio na izgradnju novog bloka  B3 termoelektrane Kostolac.

Po mišljenju predsednika Skupštine, jačanje prijateljstva kroz sport pravi je način da se, pored ekonomije dve zemlje, povežu ljudi i stvore nova prijateljstva.

Član Gradskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam, Ana Miljanić, ukazala je na značaj za grad Požarevac saradnja sa Kineskom ambasadom, sa kojom je u prethodnom periodu organizovan „Prolećni festival“ i „Kineska nova godina“. Miljanić je sigurna da će sport doneti saradnju i u mnogim drugim važnim oblastima.

Ana Miljanić, član Gradskog veća zadužena za sport, omladinu i turizam

Ovo je drugi dolazak u Požarevac jednog od najboljih košarkaških trenera današnjice Marine Maljković koja, po rečima Ane Miljanić, ume da iz svakog tima izvuče maksimum.

Marina Maljković, trener BC „Shanghai Baoshan Dahua“

Maljkovićeva je podvukla da je ponosna što je sve timove koje je trenirala van Srbije - Lion, Glatasaraj i Shanghai Baoshan Dahua, dovela u našu zemlju i naglasila je da je srećna kada dođe u Požarevac jer ovde veoma brzo reaguju na sve što je dobro.Ona je istakla da je jedan poziv bio dovoljan da se u Požarevcu odigra košarkaška utakmica na visokom nivou.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top