Sa poljoprivrednicima potpisano 200 ugovora za kredite

Požarevac

Poljoprivreda

Sa poljoprivrednicima potpisano 200 ugovora za kredite

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Vrednost ovih ugovora iznosi oko 40 miliona dinara.

Inače, Požarevac je za dve godine izdvojio oko 600 hiljada evra za podsticaje u poljoprivredi što ovaj grad stavlja u sam vrh u zemlji po ulaganju u poljoprivrednu proizvodnju. Za narednu godinu, za poljoprivredu će, iz budžeta biti izdvojeno oko 90 miliona dinara. 

„Događaj kao što je ovaj, za grad Požarevac jedan je od onih za koje želimo da ih je što više tokom godine. To ne mislim samo zbog toga što se on odnosi na razvoj poljoprivrede koja nam je veoma važna. Prevashodno, to mislim zbog toga što upravo sada pred sobom vidim veliki broj sugrađana koji su rešili da ostanu na svojoj zemlji, u svojoj državi i da rade posao koji umeju da obavljaju najbolje, a grad im u tome pomaže“, rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca, inače potpisnik u ime lokalne samouprave.


Bane Spasović potpisao u ime grada

Slaviša Stojković, predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede obećao je da će podsticaji koji su najbolje prošli na terenu biti realizovani i u narednoj godini, kao i da će uočeni nedostatci biti otklonjeni, a najavio je i odlaske u Novi Sad na sajam, kao i da će biti još novina iz Agrarnog fonda grada Požarevca.


Slaviša Stojković, predsednik Komisije budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede

Ove godine raspisana su još dva javna poziva. Saša Đorđević, član Gradskog veća za resor poljoprivrede, nevela je da je za udruženja poljoprivrednih proizvođača opredeljeno oko osam miliona dinara.


Saša Đorđević, član Gradskog veća resor poljoprivrede

Poljoprivrednici koji su se javili na javni poziv za veštačko osemenjavanje, ukupno su dobili 300 hiljada dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top