Rebalans zbog puteva Petrovac – Lopušnik i Petrovac – Krvije

Petrovac

Društvo

Rebalans zbog puteva Petrovac – Lopušnik i Petrovac – Krvije

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Danas je održana 47. sednica Opštinskog veća Petrovca na Mlavi.

Na dnevnom redu bilo je 13 tačaka, a najvažnija se odnosi na izmenu odluke o budžetu za ovu godinu.

Sednicu je sazvao i istom predsedavao predsednik opštine Petrovac na Mlavi Duško Nedinić koji je po završetku zasedanja održao konferenciju za medije.

“Opština Petrovac na Mlavi ima želju da u ovoj godini postane jedno pravo gradilište. Pored projekata koji su već odobreni kada je u pitanju Ministarstvo privrede, uz čiju pomoć ćemo aslatirati 11 putnih pravaca, mi želimo da koliko god je to u našoj moći, sve kritične tačke, a na bazi prioriteta, na neki način osvežimo kako bi građani bili zadovoljni. Naš realni budžet za investicije je između 35 i 40 miliona dinara. Konkretno, sada se već uveliko radi put Kamenovo – Zabrđe vrednosti 90 miliona dinara, a to je dva puta veća investicija nego ceo naš budžet za te namene. Ovu priliku koristim da se zahvalim JP “Putevi Srbije” i Ministarstvu građevine na razumevanju. Rebalans budžeta je urađen zbog dva putna pravca, to su putevi Petrovac – Lopušnik i put Petrovac – Krvije. Mi ćemo do septembra uraditi po jednu deonicu ovog puta, tamo gde smatramo da je najkritičnije i pokušaćemo da zaključno sa 2019. godinom ova dva putna pravca kompletno modernizujemo. Zbog toga smo morali da izvršimo izmenu i dopunu odluke o budžetu opštine Petrovac za 2018.godinu.

Danas smo, takođe doneli odluku da se poslovi uređivanja i održavanja groblja i drugih zelenih površina na teritoriji opštine Petrovac na Mlavi povere KJP “Izvor”. Jedan deo građana je imao primedbe na to, ali ja mislim da je to najbolje rešenje. Doneli smo odluku o izmenama odluke o grobljima na taj način što smo mesnim zajednicama dali nadležnost da ukoliko one smatraju da njihovim meštanima to odgovara, odgovara zaključe ugovor sa KJP “Izvor” i da te usluge obavljaju na taj način” – kazao je Nedinić.


Duško Nedinić

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top