Radovi na izgradnji dalekovoda i trafostanice u Stamnici privode se kraju (FOTO)

Petrovac

Događaji

Radovi na izgradnji dalekovoda i trafostanice u Stamnici privode se kraju (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Izgradnjom trafostanice rešiće se dugogodišnji problem vodosnabdevanja dve mesne zajednice, Stamnica i Stamnička reka, kao i Doma za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“.

Radove na izgradnji nove trafostanice sa niskonaponskom mrežom u Stamnici obišli su predsednik opštine Petrovac na Mlavi, Duško Nedinić, sa saradnicima, direktor ED „Elektromorava“ Požarevac, Dejan Savić, i direktorka Doma za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“ iz Stamnice, Ana Tomašević.


Ana Tomašević

 „Radovi na izgradnji dalekovoda i trafostanice ugovorili smo pre nekoliko meseci.Radi se o potezu vodoizvorišta, pre svega za obezbeđenje građana zdravom pijaćom vodom i snabdevanje električnom energijom vodoizvorišta za Stamnicu. Takođe, obuhvatili smo Dom za decu ometenu u razvoju.Zahvaljujem se pre svega lokalnoj samoupravi na izradi projektne dokumentacije, na obezbeđenju svih potrebnih uslova kako bi ova investicija mogla da se završi“, rekao je Dejan Savić, direktor ED „Elektromorava“ Požarevac.


Dejan Savić

Savić je još rekao da u narednih desetak dana očekuje završetak ovih investicija i puštanje u rad.

„Postoje sela u opštini u kojima je bitan put, toplifikacija, vodovod ili nešto drugo. Ova investicija je od nemerljivog značaja za Stamnicu, za Stamničku reku i samu ustanovu.Na ovaj način pokazujemo da ova opština ima nadu u bolju budućnost“, istakao je Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi.


Duško Nedinić

Direktorka Doma za decu i lica ometena u razvoju „Dr Nikola Šumenković“, Ana Tomašević, istakla je značaj ove investicije jer izgradnja trafostanice znači  dolazak električne energije na izvorište ustanove, i dodala:

„Godine 1987. kaptirano je izvorište u Stamnici i od tada se vodom snabdeva dom i dve mesne zajednice.Kada voda ne može prirodnim padom da se obezbedi neophodno je uključivanje agregata.To nama iziskuje dodatna sredstva, upravo zbog nedostatka električne energije na kaptaži.Ovo je zaista veliki korak u boljem funkcionisanju Doma.“


Obilazak radova

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top