Putevi prohodni u Braničevu, saobraćaj otežan (FOTO)

Braničevo

Info

Putevi prohodni u Braničevu, saobraćaj otežan (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Svi putevi koje održava preduzeće za puteve Požarevac su prohodni, u brdskom području obavezna zimska oprema.

„Na svim putevima ima utabanog snega. Pošto padavine jenjavaju na prvim prioritetima  očekujem da so počne da deluje i da narednih par sati na putnim pravcima naplatna rampa - Požarevac, Požarevac – Kučevo, Požarevac – Veliko Gradište i obilaznici oko Požarevca bude raskvašenog snega na kolovozu. Na putevima  drugog prioriteta utabanog snega biće do kraja dana. Ukoliko se obistini prognoza meteorologa da će padavine prestati u narednih 12 do 24 sata očekujem potpunu normalizaciju saobraćaja“, rekao je Željko Luković iz PZP-a.

 

Puna zimska oprema obavezna je za brdska područja, posebno pravac Petrovac- Kučevo, potom putevi oko Velikog Gradišta i putevi trećeg prioriteta.

„Ne kretati na put bez lanaca, punog rezervoara i pune baterije na mobilnom telefonu. Ukoliko je moguće koristiti glavne saobraćajnice, bez obzira ako je put duži. Svakako treba poštovati ograničenje brzine 40 na putevima nižeg prioriteta, a višeg 60 kilometara na čas i poštovati saobraćajnu signalizaciju“, istakao je Luković.

 

 U Požarevcu ulice prvog prioriteta su tretirane tokom noći, kao i centar grada.Velike količine snega su pale  i ima ugaženog i raskvašenog snega na ulicama.

Tokom dana trebalo bi da počnemo da sklanjamo sneg sa kolovoza, gde će da se otopi i ode kroz kišnu kanalizaciju. Obazriva vožnja je neophodna, posebno u višim gradskim zonama, gde sa padom temperature može da dođe i do pojave poledice“, upozorio je Luković.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top