Put prema Viminacijumu u susret svetskom skupu arheologa (FOTO)

Požarevac

Društvo

Put prema Viminacijumu u susret svetskom skupu arheologa (FOTO)

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

U toku su radovi na asfaltiranju puta prema arheološkom lokalitetu Viminacijum.

Investicija je vredna više 27 miliona dinara, a radovi se finasiraju preko EPS-a. Asfaltira se 1.200 metara puta od skretanja za arheološki park kod TE Drmno do samog ulaza na lokalitet Viminacijum.


Asfaltira se 1.200 metara puta od skretanja za arheološki park kod TE Drmno do samog ulaza na lokalitet Viminacijum

 Planirana je zamena asfalta u debljini od četiri centimetra, na celoj deonici. Na deonici parking prostora TE Drmno vrši se kompletna zamena kolovozne konstrukcije i asfalta.  


Putna infrastruktura za bolju turističku ponudu

 Radove su obišli gradonačelnik Požarevca Bane Spasović i predsednik Skupštine grada Bojan Ilić.

Spasović je naglasio da će ovaj put doprineti turističkoj ponudi Požarevca i omogućiti kvalitetniji pristup Viminacijumu koji posećuje veliki broj turista, i podsetio da je ovde u septembru veliki svetski skup arheologa.

Na piatnje novinara o odluci Vlade Republike Srbije da gradi treću traku na magistralnom putu od naplatne rampe Požarevac do Golupca, u dužini od 70 kilometara,Spasović je rekao da je to dobra vest za Požarevac i čitav ovaj kraj i da je on tu informaciju dobio na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Izgradnjom ove trake biće omogućen brži, bezbedniji i lakši pristup Požarevcu, što je od velikog značaja za sve potencijalne domaće i strane investiture”, zaključio je Spasović.


Gradonačelnik i predsednik Skupštine na terenu

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top