Prvostepena presuda za ubistvo – 12 godina

Braničevo

Hronika

Prvostepena presuda za ubistvo – 12 godina

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Viši sud u Požarevcu izrekao presudu D. P. (49) iz Knežice, koji je batinama usmrtio D. B. (66) iz Melnice – pišu Večernje novosti.

D. P. (49) iz Knežice kod Petrovca na Mlavi osuđen je, prvostepenom presudom Višeg suda u Požarevcu na 12 godina zatvora jer je batinama usmrtio deviznu penzionerku D. B. (66) iz Melnice, o kojoj je brinuo u svojoj kući.

Branilac optuženog, požarevački advokat Slobodan Cvetanović, najavio je žalbu na presudu, jer se ne slaže sa kvalifikacijom dela – pišu Novosti. 

- Delo je trebalo da se kvalifikuje kao nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnim ishodom, a ne kao ubistvo, što je teže delo i predviđa veću zatvorsku kaznu. Zbog toga ću se žaliti Apelacionom sudu u Kragujevcu - rekao je Cvetanović.

O ovom slučaju policija je saznala od optuženog, koji je u julu prošle godine prijavio da je D.B.  pronašao na krevetu, u beživotnom stanju. 

Policija i Hitna pomoć su njeno telo pronašli u beživotnom stanju sa vidljivim povredama, zbog čega je  naložena obdukcija koja je pokazala da je smrt nastupila nasilnim putem.

Detaljnije na: novosti.rs

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top