Prvi pokloni već stigli

Veliko Gradište

Događaji

Prvi pokloni već stigli

Foto: arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Pred Novu godinu, Dom zdravlja dobio novo sanitetsko vozio, a deca u seoskim naseljima igrališta. Hala će biti gotova naredne građevinske sezone.

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, uručio je u petak ključeve vozila, vrednog 30 hiljada evra, direktorki Doma zdravlja, Ljiljani Stevanović.

„Sanitet je kompletno opremljen da pruži prvu pomoć i omogući što kvalitetniju uslugu pacijentima, a vozni park ove zdravstvene ustanove nikad nije bio bolji“, kazao je Milić.

Pre dve godine iz budžeta opštine nabavljen je kombi za prevoz bolesnika na dijalizu, a već početkom naredne godine preko Miniistarstva zdravlja očekuje se nabavka još jednog sanitetskog vozila.

„Početkom ove godine otvorili smo novu zdravstvenu ambulantu u Srednjevu, a odobrena su nam i sredstva za kompletno sređivanje Doma zdravlja, pa očekujem da za godinu dana imamo jednu novu zdravstvenu ustanovu za rešenim grejanjem, strujom, stolarijom i sanitarijama tako da ćemo imati dobre uslove za naše građane kojima je neophodna lekarska pomoć“, dodao je Milić.


Dragan Milić, predsednik opštine Veliko Gradište

Sportska hala na Srebrnom jezeru jedna je od ključnih investicija u ovoj godini. Površine terena 1.200 m2 sa kvalitetnim, univerzalnim parketom za košarku i odbojku i pratećim sadržajima, nalazi se u neposrednoj blizini vrhunskog TEO4 košarkaškog kampa i 50 metara od akva parka gde će deca imati mogućnosti i da se zabave dok budu ovde trenirala.

„Prva faza kojom je obuhvaćeno do 80 odsto radova košta oko 80 miliona dinara. Iako radovi kasne mesec dana, očekujemo da će do sledeće sezone biti završena kompletna hala. Već vodimo razgovore da dovedemo odbojkaše koji bi napravili novi hotel, koristili halu i trenirali decu jer je Gradište grad odbojke“, rekao je Dragan Milić.

Ovom prilikom, predsednik je, sa rukovodstvom opštine, direktorima javnih preduzeća, škola i predškolske ustanove, obišao i četiri naselja gde su postavljena nova dečja igrališta – Ostrovo, Zatonje, Sirakovo i Topolovnik.  

Vrednost mobilijara za svako selo je oko 70 hiljada dinara dok je vrednost ukupnih sredstava izdvojenih za dečja igrališta oko 600 hiljada dinara.

Mališani su dobili po ljuljašku, klackalicu i penjalicu, a u ovoj godini prethodno su obezbeđena igrališta i u Đurakovu, Velikom Gradištu, Češljevoj Bari i na Srebrnom jezeru dok je novi mobilijar poručen za Kusiće, Kumane i Veliko Gradište.

Igračke u svim aspektima odgovaraju važećim standardima kvaliteta.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top