Prvenac Magdalene Redžović: „Azbučnica od sitnica“

Malo Crniće

Kultura

Prvenac Magdalene Redžović: „Azbučnica od sitnica“

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Predstavljena prva knjiga proze Magdalene Redžović „Azbučnica od sitnica“ u Biblioteci „Srboljub Mitić“.

Predstavljanje knjige započeto je na veoma zanimljiv način,  kazivanjem asocijacija i odlomaka iz knjige punih simbola za  ljubav, detinjstvo, porodicu, stvarni život i onaj kakav bi mi voleli da bude, složenih po azbučnom redu, baš kao u knjizi. Odlomke su govorili: Danijela Božičković Radulović, Zorka Stojanović, Dragana Aleksić i Radica Pavlović.

„Na svom putu asocijacija i gotovo plastičnih opisa, prolazi kroz sve slojeve i nivoe jednog ljudskog života, i to ne bilo kakvog, već života koji je bogat, ispunjen, zanimljiv, pravi izvor sreće i stalna borba da se do te sreće dođe“, rekla je Danijela Božičković Radulović.

O pričama sazdanim od sitnica govorila je  i  profesorka srpskog jezika i književnosti, Gordana Slavković.

„U Magdalenim pričama svako može da pronađe sebe. Autorka kroz prizmu sopstvenog života slika i stvarnost svakog od nas. I uči nas kao dobar pedagog, neprimetno i bez suvoparne didaktike, ali uporno i zanimljivo.Vodi nas kroz gramatiku, otkriva kulinarske tajne, deli recepte, savetuje kako da razlikujemo bitno od nebitnog, dobro od zla. U njenim pričama je sve moguće. Ono što je malo, postaje veliko“, rekla je Gordana Slavković.

„Azbučnica od sitnica“ je prvenac Magdalene Redžović i ovo je njena prva promocija.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top