Prošlost živi „S kolena na koleno...“

Malo Crniće

Kultura

Prošlost živi „S kolena na koleno...“

Foto: toomc.org

How Good Of A Friend Are You Really?

„S kolena na koleno, pesma, kolo, igla i vreteno“ 27. maja u Kobilju.

Manifestaciju organizuje udruženje žena „Gergine“ iz Kobilja, a nastala je 2014. godine, sa osnovnim ciljem da promoviše kulturu i tradiciju opštine Malo Crniće.

Brojna udruženja žena i takmičari će se nadmetati u spremanju tradicionalnih jela, poput gulaša i ostalim kulinarskim veštinama. 

U kulturno - umetničkom programu predstaviće se brojna društva, instrumentalisti, a predviđena je i modna revija i izložba ručno izrađenih odevnih predmeta članica udruženja Gergine iz Kobilja.

„Gergine“ su nastale na temeljima aktiva žena koji je formiran još 1999. godine. Taj aktiv nije dugo opstao, trajao je samo za jednu manifestaciju.

“Gergine“ su zvanično osnovane 2012. godine. 

Najpre su učile od drugih udruženja, a potom su krenule da predstavljeju svoje radove na manifestacijama u malocrnićkoj opštini.

Usledio je potom Uskršnji etno festival u Poljani. Takođe, učestvuju redovno na Bačijadi u Stamnici. Gostovale su i u Kovačici, Niškoj Banji, Lugavčini, na Rakijadi u Velikoj Plani... 
 
Izašle su i van granica Srbije - u austrijskom Braunau organizovale su modnu reviju sa odevnim predmetima izrađenim po tradicionalnim motivima. 

Manifestacija, 27.maja počinje u podne.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top