Proizvođačima na dar znanje iz prve ruke

Požarevac

Poljoprivreda

Proizvođačima na dar znanje iz prve ruke

Foto: E-Braničevo

How Good Of A Friend Are You Really?

Počela je dvadeseta Zimska škola za poljoprivrednike iz Braničevskog okruga. Odziv proizvođača je ogroman.

Poljoprivredna stručna služba Požarevac, organizujući ove susrete, svake godine imala je zadatak da pred prozvođače stavi najbolje stručnjake iz oblasti poljoprivrede iz cele zemlje, koji će odgovoriti na sva pitanja i rešiti svaku nedoumicu u procesu proizvodnje.
 
„Od svih pohvala koji nam stižu iz stručnih krugova, najdraže su nam one koje govore  da su naše zimske škole mesta gde najpre stižu tehološke inovacije i znanja iz poljoprivrede. Naša vrata su otvorena za sve poljoprivrednike Braničevskog okruga, ne samo zbog usluga i analiza koje vršimo, već pre svega zbog stručnih saveta, koji uz vaše iskustvo moraju dati rezultate“, rekao je Aleksandar Stojanović direktor PSSS Požarevac.

U narednim danima biće otkrivena neka nova znanja, načini i olakšice koje će dovesti do boljih prinosa i rezultata. Po Stojanovićevim rečima, posao službe je da stalno podseća na oprez, uvođenje u proces rada i usklađivanje sa novim propisanim normama.
 
„Grad Požarevac u PSSS ima stabilnog partnera koji čini sve da poljoprivredne prilike izdignu na nivo koji zaslužuju. I sam grad je dosta uradio po tom pitanju“, kazao je Bane Spasović gradonačelnik Požarevca.

Gradonačelnik je govorio otkanaju prepreka za uzimanje poljoprivrednog zemljiša u zakup i podsetio da je uređeno oko 28 kilometara atarskih puteva, za šta je od resornog ministarstva dobijeno 37 miiona dinara. Krajem protekle godine potisano je više od 200 ugovora o kreditiranju poljoprivrednih proizvođača i udruženja. U 2016. godini u agrar je uloženo više od 70 miliona dinara.
 
„Bez razvijene poljoprivrede u kojoj se primenjuju moderne agrotehničke mere, nema ni razvijenog Požarevca“, podvukao je Spasović.
 
Slaviša Stojković, predsednik Agrarnog fonda grada Požarevca, predstavio je mere za 2017. godinu. Budžetom grada Požarevca za subvencije je predviđen 51 milion.

Jedna od mera tiče se poljoprivrednika početnika, i veoma dobro se pokazala u protekloj godini. Subvencija je bila 100 hiljada dinara, a toliko će iznositi i u ovoj godini, ako ne bude i viša,  jer su sredstva kojima raspolažu značajno veća.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top