Program koji „traži“ stomatologa doneo tvorcima 200 000 dinara

Požarevac

Događaji

Program koji „traži“ stomatologa doneo tvorcima 200 000 dinara

Foto: Aleksandar Plavljanić

How Good Of A Friend Are You Really?

Četvorica mladih Požarevljana osvojila treće mesto na takmičenju „Najbolja Start-up ideja Srbije“ za projekat „Rent a Dent“. Takmičenje je organizovao grad Beograd i Naučno-tehnološki Park Zvezdara.

Požarevačku „fantastičnu četvorku čine Aleksandar Plavljanić student Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, Ivan Jezdović doktorand  na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Miloš Marjanović student Pravnog fakulteta u Beogradu i Branislav Stefanović specijalizant na Visokoj školi eletrotehnike i računarstva u Beogradu.  

„Rent A Dent“ je internet platforma koja služi da inostranim pacijentima obezbedi odgovarajućeg  stomatologa u Srbiji.

Finale takmičenja je održano 2. juna u svečanoj sali Starog dvora u Beogradu, a grad Požarevac može ponosno da kaže da su upravo momci koje je on iznedrio, i pored izuzetno jake konkurencije, odneli treće mesto i oduševili eminentni žiri svojom preduzetničkom idejom. 

Fantastična četvorka na finalu

„Rent A Dent“ je otvorio sebi put ka daljem razvoju budući da je osvojio novčanu nagradu od 200 000 dinara  i obezbedio poslovni prostor u Naučno-tehnološkom parku na Zvezdari u Beogradu. 

 „Uvidevši problem pri pronalasku stomatologa za brata koji živi i radi u SAD i njegove neodlučnosti s obzirom da se jedino vodi cenom, da istog odabere putem interneta, javila se potreba za servisom koji će rangirati stomatologe na osnovu iskustva pacijenata i objektivizovati izbor samog stomatologa“, objašnjava Aleksandar Plavljanić.

Takmičenje „Najbolja start ap ideja Srbije“ je startovalo početkom godine, a takmičilo se 140 timova oformljeni od studenata i srednjoškolaca.

Veliki broj poznatih i uspešnih kompanija je podržao ovaj projekat sponzorstvom  „Microsoft“ , „CocaCola“ , „Lilly“, „Galenika“, „Turistička ogranizacija Srbije“, „Privredna komora Srbije“ itd i , a njihovi predstavnici su bili u komisiji koja je odlučivala o pobedniku takmičenja.  

Pored neprocenjivog iskustva koje su ovim putem stekli, mladi učesnici su imali priliku da se bore i za prestižne nagrade. 

Tokom proteklih par meseci organizovani su treninzi i seminari na kojima su takmičari mogli da nadograđuju kako znanje u sferi preduzetništva tako i sam projekat. U finale se plasiralo 20 timova. 

Propozicije takmičenja su nalagale da tim predstavi svoj projekat u trominutnom izlaganju nakon čega slede pitanja žirija. Duge pripreme i mukotrpni rad naših sugrađana se isplatio. 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top