Proglašena lista „Vlasi za Srbiju”

Braničevo

Politika

Proglašena lista „Vlasi za Srbiju”

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Republička izborna komisija proglasila je prvu listu vlaške nacionalne manjine „Vlasi za Srbiju”.

U četvrtak, 13.septembra, Republičkoj izbornoj komisiji predata je izborna lista „Vlasi za Srbiju“, čiji je nosilac predsednik opštine Kučevo, Novica Janošević. Listu je svojim potpisima podržao daleko veći broj pripadnika vlaške nacionalne manjine od potrebnog.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam u prilici da, zajedno sa mojim prijateljima, aktuelnim predsednikom Nacionalnog saveta Vlaha Srbije, Radišom Dragojevićem, iz Petrovca na Mlavi, Daliborom Orsovanovićem iz Bora, Nelijem Đorđevićem iz Boljevca, Nikodijem Adamovićem iz Malog Crnića i drugim uvaženim predstavnicima naše nacionalne manjine,od kojih su pojedini bili članovi Saveta u proteklom periodu, a više njih su kandidati na predstojećim izborima, predam RIK-u našu izbornu listu pod nazivom „Vlasi za Srbiju“.Posebno sam ponosan na činjenicu da kao nosilac izborne liste dolazim iz jedne male opštine Kučevo, a da su nas podržale takve sredine kao što su Bor, Zaječar, Kladovo i Petrovac na Mlavi”, rekao je Novica Janošević.

On je još napomenuo da se na listi nalazi veliki broj intelektualaca, ali među njima su i kuvari, domaćice, poljoprivrednici i preduzetnici.

Republička izborna komisija istog dana proglasila je listu “Vlasi za Srbiju” sa 23 kandidata za  članove nacionalnog saveta vlaške nacionalne manjine.

Podsećamo da je ministar državne uprave i lokalne samouprave raspisao izbore za Savete nacionalnih manjina za nedelju 4. novembar. Među 18 nacionalnih manjina koje su stekle pravo na neposredne izbore, nalazi se i vlaška nacinalna manjina. Rok za predaju izbornih lista je 19.oktobar.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top