Priznanje za školu iz Turije

Kučevo

Društvo

Priznanje za školu iz Turije

Foto: B.K.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na međunarodnoj konferenciji pod nazivom „Podeli znanje-škole u akciji“ škola je apostrofirana kao jedan od primera dobre prakse i primene horizontalnog učenja.

Direktorka škole Jelena Živanović, imala je priliku da u okviru panel diskusije prenese deo atmosfere u školi i dobiti horizontalnog učenja. Istaknuta je i veoma značajna uloga lokalne samouprave i Školske uprave Požarevac, a škola će (kroz mentorsku podršku) učestvovati i u drugom krugu projekta SHARE.

Profesorka srpskog jezika Ivana Pavlović i profesorka  razredne nastave Sofia Milenković su nakon završene obuke, od strane Ministarstva prosvete i  Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, dobile zvanje savetnica – spoljnih saradnika.

Na konferenciji je Ivani Pavlović uručeno uverenje, a ona će biti mentor osnovnim školama  „Jovan Popović“ iz Beograda i „Dimitrije Davidović“ Smederevo.

Konferencija je održana u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, Centra za obrazovne politike i UNICEF-a.

Otvorio ju je ministar Mladen Šarčević, a cilj održavanja je promovisanje i učvršćivanje horizontalnog učenja u obrazovnom sistemu Srbije.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top