Privredni sud u Požarevcu ponovo otvorio stečaj u „Goši“

Požarevac

Privreda

Privredni sud u Požarevcu ponovo otvorio stečaj u „Goši“

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Privredni sud u Požarevcu ponovo doneo rešenje o otvaranju stečaja u Fabrici šinskih vozila “Goša” u Smederevskoj Palanci.

Isto rešenje doneto je i 16. novembra prošle godine, ali ga je Apelacioni sud ukinuo, zbog proceduralnih razloga, po žalbi Radiše Savića, zakonskog zastupnika “Goše” i naložio da se postupak ponovi.

 Na novom ročištu u Požarevcu sudija Zvezdana Karaklajić donela je novo rešenje o otvaranju stečajnog postupka u FŠV Goša jer je utvrđeno da predlagač stečaja ima aktivnu legitimaciju na osnovu potraživanja koje je otkupio i sudu dostavio svu dokumentaciju i fakture. Takođe, utvrđena je trajna nesposobnost plaćanja stečajnog dužnika, jer ne može da odgovori na dospele obaveze u roku od 45 dana, odnosno, potpuno je obustavio sva plaćanja u neprekidnom trajanju od 30 dana, te se radi o opštoj obustavi.

Poverilačko ročište, na kojem će se razmatrati potraživanja poverilaca, zakazano je za 14. februar ove godine.

Stečajni upravnik Aca Mitić, koji je danas ponovo imenovan, izjavio je na sudu da je popisom komisije utvrđeno da stečajni dužnik na dan otvaranja stečaja ŽOS Zvolenu duguje ukupno 410. 837, 94 evra. A taj dug je otkupila kompanija iz Zemuna, sada predlagač stečajnog postupka.

 Mitić je sudu izneo i podataka da su ukupne obaveze Goše na dan otvaranja stečaja veće od  tri milijarde  dinara,što je znatno više od vrednosti imovine te firme.  

Ročište za ispitivanje potraživanja zakazano je za 15. maj. Sud je pozvao sve poverioce da u roku od 90 dana prijave sva svoja potraživanja.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top