Prirodni lek za kosti

Braničevo

Zdravlje

Prirodni lek za kosti

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Kafa, alkohol i gazirana pića “izvlače” kalcijum iz organizma, a jedan od prirodnih sastojaka bogatih ovim mineralom je nešto što svi imamo u kuhinji…

Kalcijum ima brojne važne funkcije u radu organizma. Osim što stvara koštanu masu i sprečava osteoporozu, kalcijum normalizuje rad nerava i mišića, reguliše otkucaje srca, omogućuje zgrušavanje krvi i podstiče san. 


Ljuska jajeta prirodni izvor kalcijuma​

Takođe je važan za rad imunoloških ćelija te zdravu kožu i kosu. Brojni su faktori koji crpe kalcijum iz organizma, a to su pre svega previše sedenja, kafa, alkohol i gazirana pića. 
Pomanjkanju kalcijuma su posebno sklone trudnice i žene u menopauzi, stariji muškarci kao i osobe koje pate od probavnih poremećaja. 

Ljuske od jaja sadrže 90 posto kalcijuma i najbolji su prirodni izvor tog minerala. Telo ga lako apsorbuje jer je ljuska jajeta po hemijskom sastavu gotovo identična ljudskim kostima i zubima. 
U većim dozama ne samo da leči simptome manjka kalcijuma i zaustavlja razvoj osteoporoze već pomaže i protiv visokog holesterola i povišenog krvnog pritiska te pdstiče koštanu srž na proizvodnju krvnih ćelija. 

Osim toga, ljuska jajeta sadrži gvožđe, bakar, mangan, cink, fluor, fosfor, hrom i molibden. 
Zbog toga mnogi stručnjaci preporučuju mlevenu ljusku jajeta kao prirodnu i vrlo delotvornu nadopunu kalcijuma. Zavisno od životne dobi, preporučena dnevna doza je 1,5 do 3 grama mlevene ljuske jajeta. 

Štitna žlezda

Ljuske od osam jaja dobro oprati, osušiti, zdrobiti, preliti sokom od dva limuna i ostaviti u frižider nekoliko dana. Kad se ljuske otope, procedite tečnost i pomešajte s litrom rakije i kilogramom meda. Ostaviti da odstoji sedam dana prije upotrebe. Konzumirati po jednu kašiku, dva do četiri puta dnevno nakon jela.

Gastritis, čir

Kašiku mlevenih ljuski jaja pomešajte sa kašikom šećera i kašikom mlevenog muškatnog oraščića. Uzimajte 20 dana, tri puta dnevno po jednu kašiku.

Na vrh noža mlevenih ljuski jaja pomešajte s dve kašike limunovog soka. Kad se ljuske otope u soku, dodajte decilitar toplog mleka. Uzimajte dva puta dnevno, ujutru na prazan želudac i uveče pre spavanja.

Za jačanje organizma i čišćenje krvi

Ljuske od četiri ili pet jaja dobro oprati, zdrobiti i staviti u tri litre vode. Vodu s ljuskama čuvati u frižideru nedelju dana i koristiti kao vodu za piće. Dnevno uzimati dve do tri čaše vode s malo limunovog soka.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top