Prioritet u budžetu za narednu godinu infrastrukturni projekti

Petrovac

Politika

Prioritet u budžetu za narednu godinu infrastrukturni projekti

Foto: facebook

How Good Of A Friend Are You Really?

Petrovački parlament zasedao je poslednji put u ovoj godini. Budžet opštine Petrovac naredne godine nešto veći od jedne milijarde dinara.

Prva tačka dnevnog reda bio je predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o budžetu opštine Petrovac na Mlavi, gde je izvršena poslednja korekcija.

“Neiskorišćena sredstva iz javnih nabavki prebačena su za sanaciju posledica poplava, tako da planiramo da iznos od 40 miliona dinara iskoristimo da svim izvođačima radova do 31.decembra isplatimo sredstva za izvršene radove kako ne bismo preneli dugovanje u narednu godinu.Takođe, rebalansom smo smanjili i namenske tranfere, radi se o školi u Burovcu.Naime, kancelarija za javna ulaganja preko opštine plaća porez na dodatnu vrednost (PDV).Pošto radovi ulaze u narednu godinu mi smo za toliko, oko  osam  miliona, skinuli iz budžeta sa te aproprijacije.Po završetku radova na rekonstrukciji škole sredstva će biti uplaćena u budžet od strane republike, a mi ćemo potom isplatiti PDV”, obrazložio je Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi.

 

Milanče Aćimović, predsednik Skupštine opštine Petrovac na Mlavi

Najvažnija tačka sa današnjeg zasedanja je usvajanje  budžeta za 2019.godinu.Iznos planiranih sredstava je  jedna milijarda i 131 milion dinara.

“Pošto opština nema priliv od milijardu dinara, već deficit  u iznosu od 102 miliona dinara, mi ćemo za infrastrukturne radove  uzeti kredit u visini od 100 miliona dinara, što i jeste praksa, kada se završi sa isplatom jednog kredita možemo ponovo da se zadužimo kako bismo u svim našim mestima odradili neki projekat”, istakao je Aćimović.

On je još dodao da je 2018.godna jedna od najbolji po pitanju ulaganja u infrastrukturu i istakao da rukovodstvo opštine smatra da će naredna godina u tom smilsu biti još bolja.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top