Prijavite se za besplatne kilovate

Braničevo

Info

Prijavite se za besplatne kilovate

Foto: Arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

EPS podseća socijalno ugrožene da se prijave lokalnim nadležnim službama kako bi ostvarili pravo na besplatne kilovat-sate.

Zaposleni u Elektroprivredi Srbije saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara. 

Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije. 

Ovim putem podsećamo sve socijalno ugrožene građane da imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije. 

Potrebno je da se prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi. Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate. 

Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno. 
Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071,4 dinara ili popust u visini računa. 

Ova tragedija nas opominje da pored toga što predstavlja krivično delo samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje lјudi i može da dovode do najtežih posledica - gubitka ljudskog života, navodi Sektor za odnose s javnošću JP EPS.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top