Priča o Romanovima pred golubačkom publikom

Golubac

Kultura

Priča o Romanovima pred golubačkom publikom

Foto: plakat, arhiva

How Good Of A Friend Are You Really?

Filmska projekcija „Romanovi - poslednja ruska carska porodica" i tribina sa istoričarima u utorak, u holu biskopa u Golupcu.

Program povodom stogodišnjice od ubistva ruske porodice Romanov organizuje Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“, u saradnji sa Udruženjem za promociju kulture, tradicije i turizma „Od knjige do duše" Kostolac.

Program podrazumeva filmsku projekciju „Romanovi - poslednja ruska carska porodica" i tribina sa istoričarima Zoranom Pešićem, profesorom u Tehničkoj školi sa domom učenika „Nikola Tesla" Kostolac, Ivanom Milkovićem, profesorom u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić" Kostolac i Slobodankom Cvetković, višim arhivistom u Istorijskom arhivu Požarevac. Moderatori večeri su Renata Minić, predsednica Udruženja i diplomirani bibliotekar savetnik, i Marija Kopun, potpredsednica Udruženja i bibliotekar. Predavanje će se održati na temu stradanja carske porodice, o razlozima koji su doveli do stradanja i istorijski potvrđenim i nepotvrđenim teorijama ovog ubistva.

Sjajna prilika da se posetioci  podsete istorije, ali i bliže upoznaju pod kojim okolnostima se okončala vladavina poslednje ruske carske porodice – Romanovih. Program je zakazan za 19 sati.


 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top