Preventiva od poplava: Sređuje se korito Mlave

Požarevac

Događaji

Preventiva od poplava: Sređuje se korito Mlave

Foto: pozarevac.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Požarevac ulaže još 50 miliona za treću fazu sanacije starog korita Mlave kod Bradarca, u cilju sprečavanja poplava. Radove obišao gradonačelnik. 

 

Ove godine su isplanirana sredstva i za redovno održavanje, kako se kanal ne bi zapušio od smeća.

„Od godine poplava, raščišćava se oko 3,6 kilometara starog korita Mlave. Ostalo je da se očisti još oko 400 – 600 metara prema Maljurevcu i Bubušincu. Problema je bilo i sa podzemnim vodama i sa izlivanjem vode iz korita. Projekat je trenutno u trećoj fazi", kaže Darko Mirković iz Bradarca, odbornik u požarevačkoj Skupštini grada.

Vodopropusna moć korita je povećana uklanjanjem nagomilanog smeća, ali time problem nije rešen trajno. 

Bradarac nema svoju deponiju, kažu meštani, a Kličevac koji je ima, udaljen je 12 kilometara. Tako je smeće iz Bradarca i Maljurevca često završavalo tamo gde najmanje treba - u starom koritu reke.

U saradnji sa EPS-om, koji će remontovati svoje tri velike pumpe i srediće bazen, izbetonirati, tako da tu više neće biti problema. Neće više biti zagušenja, ni za reku i njen tok, ni za meštane“, naveo je gradski menadžer Mitar Karadžić. 

 

„Kao što možete da vidite sada je i voda čista, što znači da je sve ovo imalo efekta. Važno je napomenuti da je grad Požarevac izdvojio novac i za redovno održavanje korita“ rekao je Bane Spasović, gradonačelnik Požarevca. 

Gradonačelnik je sa saradnicima posetio i OŠ “Božidar Dimitrijević Kozica”. 

Renoviranje škole iz Bradarca počelo je prošlog leta. Do sada je urađena fasada, na jednoj strani je zamenjena stolarija, dok na drugoj treba zameniti još četrdesetak prozora. 

Gradonačelnik je podsetio da je u prošloj godini uloženo 100 miliona dinara u škole, a da će ove godine biti izdvojeno oko 80 miliona dinara.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

Pratite nas na Instagramu

To Top