Preobraženje u znaku pesnika

Malo Crniće

Kultura

Preobraženje u znaku pesnika

Foto: bsmmc.rs

How Good Of A Friend Are You Really?

Jubilarni “Preobraženjski susreti pesnika” održani u Malom Crniću

 

 Petnaestu manifestaciju organizovali su Biblioteka „Srboljub Mitić“, i crkva „Sv Ignjat Bogonosac“ u Malom Crniću, uz blagoslov starešine crkve, Slobodna Stanića.
Posle svete liturgije i pričešća vernika, na platou ispred crkve odražan je poetski čas duhovne poezije povodom velikog hrišćanskog praznika Preobraženja Gaospodnjeg. Čas je otvorila direktorka Biblioteke „Srboljub Mitić“, Danijela Božičković Radulović.
Duhovnu poeziju govorili su: Zlatibor Radovanović iz Belog Potoka pod Avalom, Vojkan Ivković, Sabah Al Zubeidi, predsednik KK „Gilgameš“ iz Beograda, Biljana Mešić Janković i Dragan Žuržević iz Petke, Ana Dudaš iz Malog Crnića, Zlatan Pejkić i Veroslava Malešević iz Kostolca, Boban Paunović, Ljubisav Grujić Gruja, Gordana Mitić, Dragan Radosavljević, Slađana Stošić, Rada Nestorov iz Požarevca, Tanja Đurđević iz Velikog Gradišta, Svetlana Perišić iz Smoljinca, Antileta Živković iz Toponice, Živojka Milić iz Crljenca.


Program je nastavljen u biblioteci „Srboljub Mitić“ segmentom manifestacije „Odglumi pesmu“. O Vladislavu Petkoviću Disu, Aleksi Šantiću, Milanu Rakiću i Jovanu Dučiću, govorile su: Danijela Božičković Radulović, Zorka Stojanović i Radica Pavlović. Pesnici su govorili stihove pomenutih pisaca, ali i svoje stihove.
Usledila je „Slatka nagrada“ za pesmu koja je dobila najjači aplauz publike. Interpretatori su bili Gordana Mitić i Ljubisav Grujić Gruja.
 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top