Predstavljena knjiga o pismima Miloša Obrenovića

Kostolac

Kultura

Predstavljena knjiga o pismima Miloša Obrenovića

Foto: Renata Minić

How Good Of A Friend Are You Really?

Knjiga „Porodična prepiska kneza Miloša Obrenovića" autora dr Tatjane Brzulović Stanisavljević promovisana u Kostolcu.

Knjiga nastala iz Arhivske zbirke Joce Vujića u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“, predstavljena je u kostolačkom ogranku Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović" Požarevac.

Pored autorke, i istaknuti istoričar Dejan Ristić govorio je o sadržaju porodične prepiske kneza Miloša Velikog i o tome u kojoj meri ona doprinosi obogaćivanju naših znanja o tom značajnom srpskom vladaru.  Bilo je to veoma edukativno i zanimljivo predavanje.


Dobar odziv publike

Tatjana Brzulović Stanisavljević (1965.) završila je Šestu beogradsku gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Zvanje mastera dobila je na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kojoj je odbranila i doktorsku  disertaciju. U Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ radi od juna 1997. godine. Načelnik je Sektora nabavke i obrade.

Učestvovala je na više domaćih i međunarodnih konferencija. Autor je brojnih radova na srpskom i engleskom jeziku objavljenih u domaćoj i međunarodnoj stručnoj periodici i aktivno je učestvovala u  brojnim projektima iz kulture.

Jedan je od vodećih stručnjaka vezanih za sprovođenje autorskih prava u bibliotečko-informacionoj delatnosti u našoj zemlji. Dobitnica je nagrade „Marija Ilić Agapova” za 2017. godinu.

Dejan Ristić (1972.) završio je 12. beogradsku gimnaziju i diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu - odsek istorija.

Na akademskim doktorskim studijama je na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Odeljenju za istoriju.

Radio je kao arhivist u Arhivu Srbije u Beogradu, zatim kao savetnik u Ministarstvu rada i socijalne politike i direktor Narodne biblioteke Srbije. Učesnik je brojnih međunarodnih naučnih skupova i autor brojnih stručnih radova.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top