Predškolci uče o umetnosti i stvaraju dela (FOTO)

Požarevac

Kultura

Predškolci uče o umetnosti i stvaraju dela (FOTO)

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Ideja je da likovni stvaraoci hronološki predstave radove počevši od crteža do skulptura. U radionici je učestvovalo oko 40 mališana.

U okviru „ZIP ZOP" programa za mlade i decu koji organizuje Centar za kulturu Požarevac, ULIS „M.P.Barili" u saradnji sa vrtićima iz Požarevca, realizovalo je likovnu radionicu za decu predškolskog uzrasta.

Cilj je da se najmlađima približi umetnost, ne samo kroz razgledanje umetničkih radova, nego uz neposredne kontakte sa likovnim stvaraocima, mogućnost učešća u kreiranju dela kao i kroz priču o materijalima, tehnikama i istorijatu, koju će voditi Biljana Milosavljević Pićurić, kustos, master istoričar, dipl. istoričar umetnosti.

Ovo je još jedan korak uspešne saradnje, nastavljanja dobrih poslovnih i prijateljskih odnosa između Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Dečji vrtić "Ljubica Vrebalov" i udruženja. Na ovaj način članovi ULIS-a „M.P.Barili" žele deci da približe i prošire spektar saznanja i znanja kroz lepe umetnosti, da ih podstaknu na još veću kreativnost koju svi zajedno možemo negovati i razvijati.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top