Požarevljanka Sofija Perić nastupa na Beoviziji

Požarevac

Zabava

Požarevljanka Sofija Perić nastupa na Beoviziji

Foto: Sofija Perić

How Good Of A Friend Are You Really?

Talentovana mlada Požarevljanka, Sofija Perić, učestvovaće na muzičkom festivalu Beovizija 2019. zajedno sa još 23 odabrana izvođača.

O nesvakidašnjem muzičkom talentu i uspesima Sofije Perić na takmičenju „Pinkove zvezdice“  bilo je reči ranije na portalu E-Braničevo.Nije pobedila, ali je stigla do finala i osvojila srca publike.

Sedamnaestogodišnja Požarevljanka i pored brojnih obaveza u školi od muzičke karijere ne odustaje već nastavlja svoj put do zvezda – nastupa širom Srbije, snima nove pesme i priprema se za nastup na Beoviziji. Sofija je za naš portal ispričala kako se našla među kandidatima.

„Radio - televizija Srbije raspisala je početkom avgusta 2018.godine konkurs za „Pesmu Evrovizije 2019“.Uslov je da kandidat bude stariji od 16 godina i da kompozicija  traje do tri minuta.Kada sam videla poželela sam da se prijavim, a u toj ideji podržali su me roditelji. Snimila sam novu pesmu pod nazivom „Aritmija“, koja nam se učinila adekvatnom za ovu vrstu takmičenja i odlučili smo da  je prijavimo na konkurs. Tekst za pesmu napisala je Snežana Vukomanović, a muziku Vladimir Graić“, priča Sofija.

Selekciona komisija, koju su činili muzički urednici RTS-a, preslušala je više od sedamdeset pristiglih numera i odabrala 24 kompozicije, a među njima i „Aritmiju“.

Sofiju Perić očekuje takmičenje na Beoviziji, a ko zna, možda i na Evroviziji, ako pobedi i postane srpska predstavnica.To će biti poznato u februaru.

Svi koji žele da podrže Sofiju, mogu to učiniti tako što će glasati na sledećem linku: https://strawpoll.com

Cilj ove ankete je da se dobije saznanje o tome ko su favoriti.

Sofija Perić je za sada u samom vrhu po broju glasova, što je, kaže, čini izuzetno srećnom i ponosnom.

Za portal E-Braničevo otkriva kakva je pesma „Aritmija“, o čemu govori, kako teku pripreme za nastup, kakva su njena očekivanja i da li već sada oseća aritmiju kada pomisli na Beoviziju.

„Pesma „Aritmija“ je definitivno moj najveći izazov do sada. Teško je opisati jer sam sigurna da ce biti drugačija. Naziv pesme  govori o odstupanju od normalnog rada srca. Neću više ništa otkrivati, samo ću reći - očekujte neočekivano! Pripreme za nastup teku polako, ali sigurno. Želim da sve bude perfektno. Imam dobar tim iskusnih profesionalaca na koje uvek mogu da se oslonim. Očekivanja su velika, želim da predstavljam Srbiju na Evroviziji. Beoviziji se radujem i jedva čekam. Što se tiče aritmije, nju će osetiti publika, a ja sam tu da ih dovedem do tog stanja“, rekla je Sofija u razgovoru za naš portal.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top