Požarevački  komunalci čiste divlje deponije

Požarevac

Društvo

Požarevački komunalci čiste divlje deponije

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Na teritoriji grada Požarevca evidentiran veliki broj divljih deponija.Grad je izdvojio 18 miliona dinara za saniranje tih deponija.

Gradonačelnik Požarevca, Bane Spasović, sa saradnicima, obišao je jednu od divljih deponija u Dubravici.

Po rečima Slobodana Jovića, direktora JKP „ Komunalne službe“ Požarevac, pomenuta deponija je možda i najveća deponija u gradu i da su do sada  sanirane su deponije u Živici i u gradskom naselju Ulica Lipa. Rubne delove očistiće radnici komunalnog preduzeća ručno.

„Pratimo trend svih događanja vezanih za ekologiju i sredstva koje je izdvojio grad su sasvim dovoljna da se utvrđeni broj deponija odradi i budu adekvatno sanirane. Ovo je prva faza sanacije deponija, a njima ćemo se baviti do kraja ove godine, a nastavićemo i u narednoj ovaj koristan rad koji će svima učiniti dobro.Ovo je prilika da pozovemo građane samog Požarevca i seoskih naselja da vodimo računa o sredini u kojoj živimo. Zagađujući životnu sredinu činimo nažao svima, a pre svega treba da mislimo na decu. Učinićemo sve da zadatak koji smo dobili uradimo dobro i kvalitetno“, rekao je Slobodan Jović, direktor JKP „Komunalne službe“ Požarevac.

Gradonačelnik je podvukao da ovo nije „ad hok“ akcija i da je grad Požarevac je formirao jednu komisiju iz redova zaposlenih u Gradskoj upravi, njegovom kabinetu  i „Komunalnim službama“ koja je uradila katastar divljih deponija.

„Nismo stali na tome već se utvrđivala i tačna količina otpada na svakoj toj deponiji. Po zakonskoj proceduri komunalna inspekcija daje naloge za čišćenje divljih deponija. Jedan od načina za rešavanje problema divljih deponija je izrada elaborata u što skorije vreme i daćemo na očišćenim deponijama ostaviti kontejnere u koje će građani moći da odlažu smeće. To će sve trajati dok se u javno privatnom partnerstvu reguliše da se smeće odnosi iz svakog domaćinstva i u seoskim naseljima. Ceo proces upravljanja otpadom biće završen do 2020. godine“, rekao je Spasović.

 

 

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top