Požarevačke demokrate priključiće se bojkotu skupštine

Požarevac

Politika

Požarevačke demokrate priključiće se bojkotu skupštine

Foto: E.B.

How Good Of A Friend Are You Really?

Odbornici Demokratke stranke u Požarevcu još danas u odborničkim klupama.

Bojkot rada svih skupštinskih saziva na nivou države, AP Vojvodine i lokalnih samouprava, gde ne postoji mogućnost za demokratski  i slobodan rad odbornika opozicije, je zajednička inicijativa Demokratske stranke i članica Saveza za Srbiju.

„Ovaj stav je donet na predsedništvu Demokratske stranke 28. januara. Predsedništvo Saveza za Srbiju na sednici održanoj 31. januara podržalo je tu inicijativu, međutim, nisu usaglašeni svi elementi i tačke sporazuma koji treba da podrže članice Saveza za Srbiju i ostale opozicione stranke i pokreti koji nisu u Savezu i da se taj sporazum verifikuje sa organizatorima protesta „1 od 5 miliona“. Kada bude objavljen podrazumevaće bojkot svih skupštinskih saziva koji budu predviđeni tim sporazumom“, rekao je Dejan Savić, predsednik požarevačkih demokrata i šef Odborničke grupe u Skupštini grada Požarevca.

 

Dejan Savić

Savić navodi  da će se nakon usaglašavanja sporazuma i na lokalnom nivou znati kako da se nastupa u radu Skupštine grada.

„Suština tog sporazuma je da pokaže da ne postoje demokratski uslovi za rad naših odbornika u skupštinskim sazivima i to je upravo i osnovni zahtev građana koji već nedeljama protestuju u Beogradu i većini gradova Srbije, da se vrate demokratski principi i uslovi da bi svi mogli jasno i glasno da kažu svoje političke stavove i na taj način se fer politički bore sa aktuelnom vlašću. Apsolutno, niti jedan opozicioni glas ne može da stigne do potencijalnih birača, svi smo na neki način žrtve potpune kontrole svih sfera života, pre svega medija“, naglasio je Savić.

0 komentar(a)

Vaš komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su osnačena *

To Top